Preţul bitcoin a crescut luni cu aproape 5%, la 66.279.82 dolari pe unitate

Criptomoneda emblematică a avansat cu aproape 5%, la 66.279,82 dolari pe unitate, conform Coin Metrics. Anterior, a crescut la 66.874,48 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021.

Ether a avansat cu 1,5%, la 3.525,21 dolari pe unitate.

Ambele monede su înregistrat săptămâna trecută cea mai bună evoluţie din aproape un an (bitcoin a câştigat aproximativ 21% şi ether 16%), dar şi-au întrerupt cursa în weekend, deoarece piaţa a analizat două zile de ieşiri importante de la Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), care au fost compensate de intrări în alte ETF-uri bitcoin ”nou-născute”.

”Odată cu naşterea acestor noi ETF-uri, marile mişcări tind să aibă loc acum în săptămâna normală de tranzacţionare, mai degrabă decât în weekend”, a spus Antoni Trenchev, cofondatorul platformei de criptomonede Nexo.

El a adăugat că ”Ceea ce vedem astăzi… ar putea fi o reluare a săptămânii trecute, când bitcoin a crescut cu 10.000 de dolari în câteva zile”.

 La 66.000 dolari pe unitate, bitcoin este cu aproximativ 4% sub recordul său intraday din noiembrie 2021, de 68.982,20 dolari pe unitate.

Unii analişti au sugerat că, deşi ar putea continua să crească pe termen scurt, bitcoin s-ar putea să se tempereze în următoarele câteva săptămâni, pe măsură ce marjele de profit nerealizate se apropie de niveluri extreme.

Preţul realizat al Bitcoin este de aproximativ 42.700 dolari pe unitate, potrivit CryptoQuant.

Cu toate acestea, investitorii pe termen lung sunt încrezători că o combinaţie între cererea în creştere pentru bitcoin, prin noile fonduri tranzacţionate la bursă din SUA, şi o ofertă mai strânsă, aşteptată după evenimentul de înjumătăţire din aprilie, va împinge preţul bitcoin la un nou maxim istoric.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed