Primă de activare pentru tinerii care se angajează minimum trei luni

Prin intermediul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale oferă stimulente tinerilor care se angajează. Prima de activare este de 1.000 de lei pentru cei care îşi găsesc un loc de muncă şi rămân angajaţi cel puţin trei luni, conform anunţului făcut vineri de către instituţie, conform informaţiilor Agerpres.

Potrivit surselor oficiale, această primă de 1.000 de lei este destinată tinerilor şomeri neindemnizaţi care reuşesc să obţină un loc de muncă.

Ministerul Muncii acordă de asemenea o primă de inserţie în valoare de 1.794 de lei (echivalentul a trei salarii minime pe economie) pentru absolvenţii înregistraţi în evidenţele ANOFM, care se angajează în decurs de 60 de zile de la absolvire. Conform comunicatului oficial, jumătate din această primă este plătită la angajare, iar cealaltă jumătate după 12 luni.

În privinţa primelor de mobilitate, acestea includ:

  • Prima de încadrare, cu o sumă maximă de 55 de lei pe zi, pentru tinerii care îşi găsesc un loc de muncă la o distanţă mai mare de 15 km de domiciliu, timp de 12 luni.
  • Prima de instalare, în valoare de 12.500 de lei, pentru cei care îşi schimbă domiciliul pentru că au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu.
  • Prima de relocare, de 900 de lei lunar, timp de 36 de luni, acoperind 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru cei care îşi mută domiciliul din cauza unui loc de muncă situat la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu.

Simona Bucura Oprescu, ministru al Muncii şi Solidarităţii Sociale, a subliniat că integrarea tinerilor pe piaţa muncii reprezintă un obiectiv important. Astfel, se oferă măsuri concrete de sprijin, inclusiv servicii de consiliere profesională şi de formare, pentru a încuraja formarea şi angajarea tinerilor, precum şi pentru a facilita întoarcerea în ţară a celor plecaţi la muncă în străinătate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed