Producătorul de cipuri Micron Technology urmează să primească subvenţii de 6,1 miliarde de dolari de la Departamentul pentru Comerţ al SUA

Pachetul de subvenţii, care nu este încă finalizat, va finanţa unităţi de fabricare a cipurilor din New York şi Idaho, prin intermediul legii cipuri şi ştiinţă, a declarat senatorul din New York, într-un comunicat.

”Această investiţie federală monumentală şi istorică va impulsiona şi va propulsa Micron să dea viaţă proiectului său transformator de peste 100 de miliarde de dolari, cu patru fabrici din centrul New York-ului, creând aproximativ 50.000 de locuri de muncă”, a spus el.

Micron plănuieşte să construiască un complex de fabrici de cipuri în New York, în următorii 20 de ani, a adăugat senatorul.

Ştirea completează un şir de subvenţii anunţate de administraţia Biden în ultimele săptămâni, deoarece Statele Unite încearcă să reducă dependenţa de China şi Taiwan şi să-şi supraalimenteze propria producţie de cipuri, rămase în urmă.

 Cota SUA din capacitatea globală de producţie de semiconductori a scăzut de la 37% în 1990 la 12% în 2020, potrivit Asociaţiei Industriei Semiconductorilor (SIA).

Parlamentarii au avertizat că dependenţa SUA de cipurile fabricate în Taiwan de cel mai mare producător de cipuri din lume, TSMC, este riscantă, deoarece China revendică insula autoguvernată drept teritoriul său şi şi-a rezervat dreptul de a utiliza forţa pentru a-l recupera.

Intel a obţinut granturi de 8,5 miliarde de dolari, luna trecută, în timp ce TSMC, din Taiwan, a câştigat în aprilie 6,6 miliarde de dolari pentru a-şi dezvolta producţia americană.

Samsung a urmat săptămâna aceasta, cu un premiu de 6,4 miliarde de dolari, pentru a dezvolta producţia de semiconductori în Texas.

Legea cipuri şi ştiinţă alocă 52,6 miliarde de dolari pentru sprijinirea sectorului. Departamentul de Comerţ dedică 28 de miliarde de dolari pentru subvenţii guvernamentale pentru fabricarea de cipuri avansate, deşi are cereri de peste 70 de miliarde de dolari şi are, de asemenea, 75 de miliarde de dolari în autoritatea de împrumut.

Guvernatoarea New York-ului, Kathy Hochul, a declarat că cea mai mare investiţie privată din istoria Americii este în drum spre centrul New Yorkului.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed