Producătorul de mase plastice Sterk Plast investeşte 5 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie a fabricii din Medgidia

Proiectul vizează extinderea capacităţii de producţie a fabricii Sterk Plast din Medgidia, cu o valoare totală de 5 milioane euro, în timp ce ajutorul de stat, obţinut prin Schema de Ajutor de Stat reglementată de HG 807/2014, va acorda un sprijin nerambursabil de 50% din proiectul de investiţii, se arată în comunicat.

„Am căutat să identificăm cea mai potrivită soluţie pentru finanţarea proiectului nostru de investiţii în creşterea capacităţii de producţie a fabricii Sterk Plast, respectiv în achiziţionarea de noi echipamente ce vor spori atât portofoliul actual, cât şi posibilitatea de a lansa noi game de produse pe piaţa locală. Mai mult, extinderea capacităţii de producţie ne va ajuta să ne intensificăm prezenţa la export, pentru următorii ani vizând 40% din vânzările noastre să se regăsească pe pieţele din Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Ucraina sau Rusia. Investiţiile totale din România ale Sterkplast se ridică până în prezent la peste 20 milioane euro şi vor continua şi în anii următori”, a declarat administratorul Sterk Plast,Suleyman Islambay.

Sterk Plast, companie specializată în producţia de mase plastice, a demarat în anul 2015 un amplu proiect investiţional într-o nouă fabrică situată în Medgidia, judeţul Constanţa, cu o suprafaţă de peste 42.000 mp. În anul 2018, aceasta a devenit funcţională. Compania are peste 450 de angajaţi şi un rulaj de circa 27 milioane euro în 2020.

Compania Sterk Plast a fost înfiinţată în anul 2000, la Constanţa, de către doi întreprinzători de origine turcă, fiind specializată în producţia de mase plastice. În anul 2015, Sterk Plast a demarat un amplu proiect investiţional pentru o fabrică de 42.000 mp de lângă oraşul Medgidia. 

Compania are peste 450 de angajaţi şi a avut un rulaj de circa 27 milioane euro în 2020.

REI Finance Advisors este o companie de consultanţă din România specializată în atragerea de finanţări nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat, cu 8 birouri regionale. REI scrie proiectele şi le implementează împreună cu beneficiarii până la primirea tranşei finale, iar la solicitarea companiei se poate oferi sprijini inclusiv în perioada de monitorizare a proiectului. În 2020, REI Grup a înregistrat proiecte aprobate în cuantum de circa 100 milioane de euro, iar în acest an valoarea proiectelor aprobate va depăşi pragul de 150 -200 milioane de euro. 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri