Raportul de activitate al SRTV a fost respins de comisiile parlamentare de cultură

Raportul a fost prezentat în absenţa preşedintelui-director general al SRTV, Alexandru Sassu, care a trimis o scrisoare în care anunţa că nu va participa, invocând cauze medicale. La prezentarea raportului nu a fost prezent niciun reprezentant al SRTV. Membrii comisiilor au luat decizia de a vota raportul SRTV în absenţa unui reprezentant al instituţiei.

Senatorii şi deputaţii PDL şi UDMR s-au declarat iritaţi nu neapărat de faptul că preşedintele-director general al TVR nu s-a prezentat la comisii invocând considerente de ordin medical, ci pentru faptul că Alexandru Sassu nu a trimis pe nimeni să-l înlocuiască. „N-avem cui să adresăm întrbări şi n-are cine să ne răspundă”, a constatat senatorul PDL Gheorghe Bârlea.

În schimb, senatorul Radu F. Alexandru (PDL) a susţinut că absenţa lui Sassu sau a unor reprezentanţi ai TVR arată boicotarea relaţiei dintre Parlament şi o instituţie subordonată acestuia. „Suntem în faţa unei atitudini inadmisibile. Nu e permis să blochezi relaţia absolut constituţională între instituţia pe care o conduci şi Parlament. Este un lucru grav, este o sfidare a Parlamentului”, a spus Radu F. Alexandru care şi-a acuzat colegii de comisie de la PSD şi PNL, care au părăsit lucrările, că nu pot aborda relaţia TVR cu Parlamentului în afara interesului politic.

Alexandru şi-a continuat critica, susţinând că cele două comisii de cultură au date suficiente pentru a se pronunţa asupra raportului de activitate, invocând în acest sens credibilitatea scăzută a postului public de televiziune. „Un post naţional de televiziune aflat pe locul şase din punct de vedere al credibilităţii este un post naţional care nu-şi onorează mandatul. Calitatea produsului oferit este neconvingătoare şi este refuzată de către telespectatori”, a spus senatorul democrat-liberal.

Raportul de activitate al TVR a fost ulterior supus la vot şi respins cu 15 voturi împotrivă şi o abţinere. În cazul în care plenul Parlamentului va avea o atitudine similară, Consiliul de Administraţie al TVR va fi demis automat, iar preşedintele Alexandru Sassu va rămâne în funcţie doar până când va fi instalat noul Consiliu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed