Rețetă de caltaboși moldovenești. Mod de preparare și ingrediente

Caltaboșii moldovenești nu se prepară atât de greu pe cât par, iar rețeta este una care durează sub 15 minute. Rețetă de caltaboși moldovenești. Mod de preparare și ingrediente.

Potrivit bucataras.ro, pentru rețeta de caltaboși moldovenești este nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg de carne de porc
100 g slanina
3 linguri orez
2 cepe mari rase
sare si piper
cimbru
piper boabe
un mat gros de porc

Rețetă de caltaboși moldovenești. Mod de preparare și ingrediente

În ceea ce privește modul de preparere, potrivit sursei citate, prima oară trebuie să ne ocupă de carne. Astfel, carnea si slanina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa usor calita, sare, piper, cimbru si putina zeama de carne sau apa.

Se spală apoi mațul bine, se curata cu malai, se curata de grasime, se spala cu apa rece pe ambele parti ca sa iasa mirosul. Se umple cu compozitia de carne, dar nu prea tare, caci poate plesni din cauza orezului care se umfla la fiert.

În final se pune apa la fiert cu putina sare, cu o frunza de dafin si cateva boabe de piper. Cand apa da in clocot se introduce caltabosul si se lasa la fiert la foc mic. In timp ce fierbe se inteapa din loc in loc cu un ac gros, ca sa nu plesneasca, iar când se lasă la fundul vasului înseamnă că a fiert suficient.

Oala se scoate și se pune la rece, iar caltaboșul se servește tăiat felii sau prăjit. În cazul prăjitului, se pune intr-o tigaie cu ulei la cuptor pana se rumeneste si prinde o crusta aurie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed