Rezultatul unui control OPC Buzău: apa de la robinet este mai pură decât apa plată a multor supermarketuri

 

Inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Buzău au descins săptămâna trecută în cele mai importante lanţuri comerciale din judeţ. Ei au luat probe din apa îmbuteliată aflată spre comercializare pe rafturile marilor magazine. În urma controalelor, inspectorii OPC au constat că în foarte multe cazuri, apa îmbuteliată, pe care buzoienii o cumpără zilnic pentru consum, conţine mai mulţi microbi decât apa de la robinet, furnizată prin sistemul centralizat.

 

 

”Au venit peste jumătate din rezultate şi anormal în mari unităţi comerciale s-a găsit apă de la anumiţi furnizori care depăşea cu mult limitele admisibile în ceea ce priveşte compoziţia microbiologică. Dacă e să facem o comparaţie, pentru că m-am interesat la DSV care monitorizează împreună cu DSP calitatea apei, pot spune că apa de la robinet este mult mai bună”, a declarat Nicuţor Dinulescu, director OPC Buzău.

 

 

De la râu şi până la robinetul de la bucătărie, trecând prin uzinele de tratare, apa este permanent supravegheată, aşa că nu e nevoie să cumpărăm apă plată. Cea furnizată în sistemul public de distribuire este întotdeauna proaspătă şi, nefiind ambalată în sticle de plastic, ne ajută şi să protejăm mediul înconjurător.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed