România riscă să fie lovită de o nouă criză: Aruncăm jumătate din ce cumpărăm

0

România riscă să se confrunte cu o criză alimentară majoră din cauza risipei alimentare pe care o face. Cele mai recente date arată că risipa alimentară a crescut cu 7% în ultimul deceniu, în ciuda măsurilor luate de mai multe ţări pentru a preveni acest lucru.

Astfel, aproape jumătate din cantitatea de alimente produse în lume ajunge să nu fie consumată, potrivit celor mai recente estimări.

Informațiile sunt cu atât mai îngrijorătoare pentru țara noastră, pentru că aproape cinci milioane de români vulnerabili abia își pot asigura hrana de zi cu zi.

”Potrivit ultimelor studii din România, făcute de la nivel european, 40% din mâncarea pe care o cumpăra oamenii din România din magazine este aruncată.

40% din mâncarea cumpărată de români este aruncată

Va trebui să avem în vedere această chestiune, pentru ca, pe viitor, să reducem această risipă alimentară, pentru că altfel ne vom confrunta cu o criză alimentară severă.

Lucrurile se leagă unele de altele, pentru că nu avem nicio fertilizare a solului la un nivel ridicat, avem și o limitare calitativă a acestor îngrășăminte.

Deci, lucrurile sunt serioase, trebuie să fie tratate ca atare și să luăm măsurile care se impun în acest sens: cumpătare, echilibru, investiții cu cap în sectorul agricol, astfel încât să ne putem crește capacitatea de procesare și de stocare în România”, a declarat Daniel Buda, vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.