România, țara cu cei mai mulți angajați în pragul sărăciei. „ABIA cumpăr pâine și cartofi”

Nemulţumiţi de viața pe care o duc în România, mulți pleacă în străinătate, cu speranța că își vor construi o viață mai bună.

Ioana este din Iaşi, are 38 de ani, lucrează la o fabrică de confecţii, în timp ce soţul ei este plecat la muncă în Germania. Au împreună cinci copii, iar al şaselea este pe drum şi recunoaşte că supravieţuiesc cu greu de la o lună la alta. Nu au avut bani să îşi plătească facturile la întreţinere şi nici chiria şi riscă să fie evacuaţi.

Ioana Iacob, angajată: „De când am datorii foarte mari efectiv nu reuşesc să mai fac cumpărături, ce este necesar în casă.”

Ioana Iacob: „Nu, acum chiar nu am deloc, fac o salată de cartofi. A fost şi carne, dar nu tot timpul. Am noroc că mai iau pe datorie de la magazin, mai amanetez telefonul şi mi-l scot înapoi.”

Într-o situaţie asemănătoare este şi Geta, scrie PRO TV. 

Geta Stănescu, angajată: „Fac curăţenie la creşă şi iau minimum pe economie, 15 milioane după ce plătesc chiria, îmi rămâne 100 de lei în mână, cu care contribui la mâncare, abia dacă cumpăr să fie pâine şi cartofi, lapte şi nu-mi cam ajung.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed