Cine a cumpărat aceste titluri și-a dublat banii

Dacă acum aproximativ un an, la începutul lunii august, prețul unei acțiuni Facebook (simbol FB) era, pe Bursa de Valori București (BVB), de aproximativ 109 lei, în ultimele zile acțiunea a atins maximele acestui an, situându-se la valori de 246-248 lei.

 

Astfel, românii care au achiziționat acțiuni FB în luna august 2013 se bucură acum de o creștere cu 127% a prețului acestora.

 

În ultimul an, pe BVB au avut loc 462 tranzacții cu acțiuni Facebook. În total, au fost vândute și cumpărate 8.936 de titluri ale rețelei de socializare fondate de Mark Zuckerberg. Valoarea tuturor acestor tranzacții care au avut loc pe parcursul ultimului an se cifrează la aproape 1,5 milioane lei, conform informațiilor de pe site-ul BVB.

 

Rețeaua de socializare s-a listat pe piața americană Nasdaq în vara anului 2012, iar din decembrie 2012 acțiunea Facebook este listată și pe Bursa de Valori București. Deși imediat după lansarea pe BVB prețul acțiunii a scăzut, ulterior s-a situat pe un trend ascendent.

 

Ieri, valoarea acţiunilor reţelei de socializare au atins un maxim istoric pe piața americană, după publicarea rezultatelor financiare peste așteptări, indicând o creștere a veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile.

 

Pe platforma Nasdaq, acţiunile Facebook erau în creştere ieri cu 7,6% până la nivelul record de 76,74 dolari per titlu. La acest preţ, valoarea de piaţă a Facebook se apropie de 200 de miliarde de dolari. Astfel, Facebook ar putea depăși IBM pentru a deveni a patra mare companie americană din domeniul tehnologiei. Primele trei poziţii sunt ocupate de Apple, Google şi Microsoft.

 

Facebook a raportat o creştere de 151% a veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile în al doilea trimestru, acestea generând 62% din veniturile totale din publicitate. Veniturile de 2,91 miliarde de dolari raportate de Facebook în trimestrul al doilea au depășit așteptările analiştilor, care prognozau venituri de 2,81 miliarde de dolari.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed