Românii care nu plătesc niciun impozit pentru pensie

Impozit pentru pensie – românii scutiți

Ministrul Muncii a clarificat pensiile pentru care nu se plătește niciun impozit: „Este crucial ca românii să fie informați în această privință!”

În ultima perioadă, au apărut numeroase discuții în spațiul public cu privire la posibila supraimpozitare a pensiilor. Recent, un proiect propus de PNL a stârnit dezbateri, care prevedea impunerea CASS pentru pensiile ce depășeau 4.000 de lei. Mai exact, suma care depășea acest prag urma să fie impozitată cu 10%, similar salariilor.

Cu toate acestea, social-democrații au votat împotriva introducerii acestei noi taxe pe pensii, susținând că liberalii au o poziție contradictorie. Aceștia au cerut, pe de o parte, creșterea pragului până la care pensiile să fie neimpozitate până la 3.000 de lei, iar pe de altă parte au propus impozitarea pensiilor de peste 4.000 de lei.

„Românii trebuie să știe că Guvernul nu are nicio intenție de supraimpozitare a pensiilor,” a subliniat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Ea a explicat care sunt pensiile impozitate și care este nivelul impozitului plătit de fiecare pensionar în parte.

„A fost o dezbatere intensă cu privire la supraimpozitare. Această idee nu a fost propusă de noi, ci de un grup de senatori care au dorit să introducă un impozit suplimentar pentru pensii. Guvernul și Ministerul Muncii nu au fost de acord cu această propunere legislativă inițiată de un grup de senatori. Ceea ce românii trebuie să știe este că Guvernul nu intenționează să supraimpoziteze pensiile,” a explicat Simona Bucura-Oprescu la Realitatea PLUS.

Impozit pentru pensie – românii scutiți

„E important de menționat că pensiile sub 2.000 de lei sunt scutite de orice impozit. Se plătește impozit doar pentru suma care depășește acest prag, adică 10% din partea suplimentară începând de la 2.000 de lei în sus. De exemplu, pentru o pensie de 2800 de lei, se va plăti un impozit doar pentru partea care depășește 2.000 de lei, adică 10% din cei 800 de lei. Este esențial ca românii să fie conștienți de aceste aspecte pentru a preveni răspândirea de știri false care să creeze îngrijorare printre pensionari,” a concluzionat ministrul Muncii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed