Rusia nu dispune de producţia internă de muniţie necesară pentru războiul din Ucraina, consideră oficialii occidentali

0

Industria militară rusă se luptă, de asemenea, cu impactul sancţiunilor, au mai spus oficialii, adăugând că imposibilitatea de a avea acces la componente occidentale îi subminează capacitatea de a produce noi sisteme şi de a le repara pe cele vechi.

Rezumatul situaţiei făcut de oficialii occidentali vine în contextul în care războiul din Ucraina intră în cel de-al treilea an, cu Rusia în ofensivă, după ce a preluat controlul oraşului ucrainean Avdiivka, pe fondul avertismentelor că Ucraina rămâne, la rândul ei, fără muniţie.

„Nu credem că Rusia are un plan semnificativ dincolo de continuarea luptei în aşteptarea faptului ca numărul de oameni şi echipamente ruseşti să îşi spună în cele din urmă cuvântul”, a declarat un oficial, vorbind sub protecţia anonimatului.

Lipsa de provizii a Ucrainei a intrat în centrul atenţiei odată cu dependenţa sa de sprijinul occidental pentru bani şi echipamente, în contextul în care disputele politice de la Washington blochează un ajutor de 61 de miliarde de dolari din partea SUA.

Este criză de proiectile de artilerie, experţii şi soldaţii de pe linia frontului estimând că artileria rusă trage acum de cinci ori mai mult decât cea ucraineană.

Cu toate acestea, oficialii occidentali au declarat că şi Rusia are probleme, deoarece sancţiunile au afectat puternic producţia militară, provocând întârzieri şi crescând costurile, ceea ce înseamnă că nu poate ţine pasul cu cerinţele războiului.

O consecinţă a fost că Moscova a deturnat echipamente militare care erau destinate aliaţilor străini, au spus aceştia. În luna martie a anului trecut, Forţele Aeriene indiene au declarat că, din cauza războiului din Ucraina, Rusia nu a reuşit să livreze echipamente vitale pe care se angajase să le furnizeze armatei indiene. „Capacităţile interne de producţie de muniţie ale Rusiei sunt în prezent insuficiente pentru a satisface nevoile conflictului din Ucraina”, a declarat un oficial.

În ciuda problemelor, obiectivele lui Putin au rămas neschimbate, au avertizat oficialii, spunând că nu cred că Rusia a renunţat la obiectivele sale de subjugare a Ucrainei.