AcasăExterneRușii s-au lăudat că au pulverizat o barjă cu soldați ucraineni, pe...

Rușii s-au lăudat că au pulverizat o barjă cu soldați ucraineni, pe Nipru. Era un pilon de pod

Ministerul Rus al Apărării a transmis pe 14 septembrie două videoclipuri pe canalul oficial de Telegram și a anunțat că un pilot rus de elicopter a distrus o barjă plină cu soldați ucraineni care traversau Niprul. Imaginile au devenit virale, dar s-au dovedit a fi unul dintre cele mai grosolane fake news-uri distribuite de ruși de când au invadat Ucraina.

Rușii au scris că trupele ucrainene intenționau să treacă fluviul pentru a captura centrala nucleară de la Zaporojie, dar intenția le-a fost zădărnicită de o rachetă trasă cu precizie dintr-un elicopter de asalt. „Filmări cu distrugerea forțelor de asalt amfibie ale Forțelor Armate ale Ucrainei în zona NPP Zaporojie. Echipajele elicopterelor Ka-52, cu ajutorul rachetelor Whirlwind, au distrus o barjă cu militari ai Forțelor Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei care încercau să traverseze Niprul. În timpul executării zbor de luptă planificat, un grup de elicoptere de atac Ka-52 a primit un ordin de a împiedica transferul de unități ale forțelor de operațiuni speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei peste râul Nipru și de a distruge forțele inamice care avansează în zona centralei nucleare de la Zaporojie.

Gruparea aeriană a locotenentului colonel Daniil a fost una dintre primele care au zburat în zona ZNPP.

Echipajul, folosind un sistem de căutare și ochire, a descoperit la o distanță de 15 km o barjă cu cadre militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Două rachete dirijate Vikhr au fost trase spre instalație. Din elicopterul comandantului, o lovitură a fost înregistrată în prova, iar de celălalt, în pupa șlepului. Ținta de suprafață a fost lovită.”, a fost comunicatul Ministerului Rus al Apărării.

Mai mult, e filmat comandantul escadrilei de elicoptere, colonelul Daniil, care povestește cum și-a îneplinit misiunea și i-a lovit pe militarii ucraineni de pe barjă. De la distanță, într-adevăr, obiectul împușcat seamănă cu un șlep, dar fără suprastructuri de punte, adică nu este autopropulsat. Un astfel de șlep se poate deplasa doar cu ajutorul unui remorcher sau al unui împingător, dar nu este niciunul în cadru.


Deținătorii canalului Gray Zone Telegram au putut identifica „barja”. S-a dovedit a fi pilonul podului peste Nipru de lângă Energodar, construit în 1943 de invadatorii germani și aruncat în aer de geniștii germani șase luni mai târziu, în timpul retragerii. În această formă, piciorul podului a stat timp de 78 de ani, până la lovitura victorioasă a elicopterelor rusești.

Fake News-ul a fost depistat de site-ul independent ucrainean The Insider, care a scris: „Rămâne doar să recunoaștem că trupele ruse au obținut în sfârșit un succes tangibil în denazificarea Ucrainei: au deteriorat o instalație construită de naziști în timpul ocupației. Adevărat, nefolosită și de care nu avea nevoie nimeni.”

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.