S-a aflat ce vor face mâine românii! Estimări de ULTIMĂ ORĂ

0
S-a aflat ce vor face mâine românii! Estimări de ULTIMĂ ORĂ

Susținătorii candidaților care au părăsit alegerile prezidențiale încă din primul tur se împart între cei doi candidați rămași în ultimul act al alegerilor. Există însă și o proporție destul de mare dintre ei care vor prefera să rămână acasă.

 

Date de ultimă oră privind modul în care ar putea vota românii în turul doi al alegerilor prezidențiale au fost prezentate vineri într-o emisiune televizată.

 

Este vorba despre o medie a evaluărilor sociologice făcute de mai multe institute de sondare a opiniei publice, care arată cu care dintre cei doi candidați din turul doi vor vora susținătorii celor care au părăsit cursa în primul tur.

 

Astfel, potrivit evaluărilor, 70% dintre cei care au votat cu Dan Barna, votează cu Klaus Iohannis, iar 30% din cei care l-au votat pe liderul USR nu merg la vot.

 

În schimb, 50 % din votanții lui Theodor Paleologu (527.000 de voturi) îl vor vota pe Klaus Iohannis în turul 2, 5% o vor vota pe Viorica Dăncilă și 45% nu merg la vot, precizează Antena 3.

 

Iar 20% dintre cei care l-au votat pe Kelemen Honor în turul 1 vor vota in al doilea tur cu Klaus Iohannis, respectiv 10% votează cu Viorica Dăncilă. În consecință, 70% dintre cetățenii români de etnie maghiară care l-au votat pe Kelemen Hunor nu merg la vot, potrivit sursei citate.

 

În plus, 30% din cei 244.000 de români care au votat-o pe Ramona Ioana Bruynseels votează cu Klaus Iohannis. Tot 30% vor vota cu Viorica Dăncilă și 40% nu merg la vot.