S-a decis ce se va întâmpla cu școala în condițiile creșterii infectărilor de COVID

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de cazuri Covid de 6 la mie în noul an școlar, a anunțat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În precedentul an școlar, pragul era de 3 cazuri Covid la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în acest an posibilitatea închiderii școlilor va fi mult mai mică. În acest moment, incidența la nivel național este de 0,19 cazuri la mia de locuitori.

Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Regulile pentru redeschiderea școlilor și vaccinarea copiilor au fost decise vineri dimineață la Guvern, în cadrul unei ședințe care a început la ora 10:00 prezidate de premierul Florin Cîțu, la care au participat consilierul prezidențial Ligia Deca, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, secretarul de stat Raed Arafat, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, și Adriana Pistol, șefa Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Ministrul Educației:

  • Școlile trebuie sa se deschida primele si sa se inchida ultimele
  • Am agreat ca vom tine scolile deschise pana la pragul de 6 la mie

Ministrul Sănătății:

  • Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil, dar copiilor trebuie să le oferim un cadru sigur ca transmiterea să rămână cât mai mică posibil.
  • Purtarea măștii în școală va rămâne obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar în spații deschise nu. Purtarea mastii in scoala va fi obligatorie pentru copiii peste 6 ani. Activitatile sportive sunt incurajate sa aiba loc in spatii deschise

Citește continuarea pe Edupedu.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri