Schimbări majore în domeniul sănătății, la nivelul UE. Cui îi afectează pe români

Cristian Bușoi, europarlamentar, a discutat la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii Be EU, despre beneficiile pe care le va avea România în urma schimbărilor majore în domeniul Sănătății la nivelul UE.

„Avem o nouă legislație farmaceutică propusă de Comisia Europeană, care va fi decisă de Parlament în a doua jumătate a anului.

Spre finalul anului, după finalizarea negocierilor, vom avea forma finală a noii legislații farmaceutice, care va include noi reguli privind protecția datelor pentru medicamentele inovative, soluții concrete pentru penuria de medicamente, o nouă organizare a Agenției Europene a Medicamentului și alte reglementări”, a declarat Cristian Bușoi.

El a subliniat că România va beneficia de numeroase avantaje din partea UE

„Fonduri europene vor fi direcționate către îmbunătățirea infrastructurii de sănătate din România: 4 miliarde de euro din PNRR, programul operațional sănătate, în valoare de câteva miliarde de euro, și un împrumut BEI, care, deși este un program național, banii vin tot din Europa, cu aproape 2 miliarde de euro investite în infrastructura spitalicească.

Alte programe mai mici, finanțate prin fonduri regionale, vor contribui la îmbunătățirea masivă a infrastructurii de sănătate din România, incluzând programe de prevenție, screening, construirea spitalelor regionale, cercetare medicală genomică, protonoterapia, și șansa de a construi primul centru de protonoterapie din centrul și estul Uniunii Europene, în special pentru chirurgia și oncologia pediatrică, tratând cancerul la copii”, a explicat europarlamentarul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed