Se modernizează Transfăgărășanul. Cât costă lucrările

0

Transfăgărășanul se modernizează! Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că a fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate. Investiția se ridică la 8,4 milioane de lei și trebuie să fie gata în 12 luni.

”Încă un pas important pentru modernizarea Transfăgărășanului!

Am semnat astăzi Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (documentația de avizare a lucrărilor de interventii) pentru sectorul #DN7C cuprins între km 104+000 și km 130+800.

Compania RUTIER CONEX XXI SRL are la dispoziție 8,4 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (#PT) și 12 luni pentru finalizarea contractului.

În baza acestui contract trebuie stabilite soluții tehnice a căror aplicare să permită circulația pe #Transfăgărășan pentru o perioada de timp cât mai îndelungată (de preferat pe tot timpul anului), inclusiv pe secțiunea #PisculNegru – Cabana #BâleaCascadă.

Soluțiile identificate trebuie să ofere în primul rând un grad ridicat de siguranță a traficului rutier”, a transmis Cristian Pistol.

Potrivit descoperă.ro, în data de 20 septembrie 1974 s-a inaugurat cel care peste zeci de ani avea să fie numit cel mai frumos drum din România. Construcția Transfăgărășanului a durat patru ani.

Conform ziarelor vremii, la realizarea spectaculosului drum, construit între anii 1970-1974, ”au lucrat mii de oameni (…) militarii forţelor armate, unităţi de genişti, care au adus, o contribuţie hotărâtoare la realizarea Transfăgărăşanului” şi a altor categorii sociale ”mii de muncitori, mineri, tehnicieni, ingineri şi proiectanţi la unităţile Ministerelor Energiei Electrice, Transporturilor şi Telecomunicaţiilor” (”România Liberă”, 21 septembrie 1974), dar care a implicat şi numeroase sacrificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.