Se pregătește vila pentru Iohannis? Investiție de 7 milioane de euro

0

Se pregătește vila pentru Iohannis? Statul ar investi o sumă foarte mare pentru renovarea unei vile istorice situată pe bulevardul Aviatorilor din Capitală. O investigație a jurnalisților Recorder arată că RAAAPPS ar plăti 7 milioane de euro ca să transforme o clădire de protocol într-o locuință destinată unei singure familii.

Vila are 1200 de metri pătrați. Este prevăzută cu subsol, parter și etaj. Are și un garaj. La etaj, ar urma să fie două dormitoare, două săli de sport, două sere și un dressing. La parter, ar urma să fie un birou cu acces separat, două linving-uri (unul pentru familie, unul pentru oaspeți), spațiu de luat masa, o cămară și un alt dressing. Pe acoperiș, vor fi instalate panouri fotovoltatice.

”Vila de 1200 mp, cu subsol, parter și etaj, garaj și cabină de pază la poartă e a statului și a fost, până nu demult, sediu de partid. De câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reședință pentru o singură familie, după cum scrie în autorizația de construire obținută de Recorder. Iar suma pe care RAAPPS intenționează să o investească aici depășește orice imaginație: 7 milioane de euro numai pentru renovare și amenajare”, conform investigației.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, astăzi, că va cere secretarului general toate informațiile legate de cheltuielile și destinatarii vilei din Aviatorilor deținută de RAAPPS.

”Cu certitudine, astăzi, eu Marcel Ciolacu nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru președinte sau nu, sau pentru alt demnitar. Nu știu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane de euro. Am aflat și eu din presă, ca și dumneavoastră, aceste sume. Este o vilă a RAAPPS. Nu e nici prima nici ultima unde se fac investiții”, a declarat premierul.

Ce spune Administrația Prezidențială

”Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinația de reședință după încetarea mandatului de Președinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, cu modificările și complet…”, a transmis Administrația Prezidențială pentru Euronews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.