x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(7) "politic"

Ședința de urgență în biroul lui Dragnea după ce șeful statului a decis să nu o revoce pe Kovesi din funcție

Anunțul președintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul că nu o revocă pe Laura Codruța Kovesi din funcție a determinat convocarea de urgență a liderilor coaliției de guvernare în biroul șefului PSD din Parlament. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu discută la ora transmiterii acestei știri despre decizia șefului statului.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 18:53

La scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o revocă din funcție pe Laura Codruța Kovesi, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însoțit de secretarul general al partidului, Daniel Chițoiu, au sosit la biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea.

 

Tăriceanu nu a făcut declarații, susținând că nu a analizat documentele la care a făcut referire președintelui.

 

„Motivele ministrului Justiției nu au fost de natură să mă convingă, în mare parte nici nu corespund preverilor legale. În concluzie, nu voi da curs propunerii de revocare a doamnei Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA”, a afirmat președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

 

 

Imediat, Tudorel Toader a anunțat că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.