AcasăNEWSȘOC! S-a sinucis un vicecampion olimpic la scrimă!

ȘOC! S-a sinucis un vicecampion olimpic la scrimă!

Unul dintre cei mai buni sabreri ai României, retras din activitate în 2012, a fost găsit mort luni, 3 octombrie, în locuința sa din localitatea Otopeni. 

Florin Zalomir, membru al echipei României care a adus medalii de aur la campionatele mondiale, europene sau la Olimpiadă, era angajat al Jandarmeriei București  de aproape 10 ani.
Rareş Dumitrescu, antrenorul lotului feminin de sabie, fost coleg cu Florin Zalomir, a declarat pentru Agerpres că nu se aştepta ca acesta să comită un asemenea gest: ”Nu ştiu detalii. Am fost colegi la echipa naţională, apoi colegi ca antrenori la CS Dinamo şi am avut o relaţie apropiată. Dar în ultima perioadă avea nişte probleme de familie, pe care le-a ţinut personal, nu cunosc prea multe detalii. Niciodată nu mă aşteptam la un asemenea gest. El nu a avut o viaţă uşoară, a avut probleme, a crescut fără tată, a fost plecat în Legiune câţiva ani de zile. Era un sportiv de perfomanţă, avea un psihic bine clădit, dar se pare că s-a întâmplat ceva astăzi pentru că a recurs la gestul ăsta. A ales Jandarmeria acum doi ani, ca să-şi împlinească dorinţa pe care o avea, după ce încheiase un ciclu cu Bianca Pascu, care a renunţat la sport, şi nu a vrut să înceapă cu alţi copii. El a fost căsătorit, are şi o fetiţă din prima căsătorie, a divorţat acum câţiva ani, după care de câteva săptămâni s-a recăsătorit. Dar am înţeles că nu mergea totul roz şi că începuse deja un divorţ”.

„Astăzi, 3 octombrie, la ora 8:34, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuinţa sa. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Otopeni pentru efectuarea de activităţi din competenţă. Echipajul medical sosit la faţa locului a declarat decesul bărbatului respectiv”, a informat IPJ Ilfov într-un comunicat.

A fost anunţat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov.

Cazul va fi preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov pentru efectuarea cercetărilor, stabilirea cu exactitatea a situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun.

Conform wikipedia, Zalomir „s-a apucat de scrima la vârsta de zece ani la CSS „Unirea” Iași, după ce antrenorul Iulian Bițucă s-a căsătorit cu mama sa. S-a bucurat repede de succes, cucerind o medalie de bronz la Campionatul European de juniori din 1998 de la Bratislava și clasându-se pe locul 5 la Campionatul Mondial de cadeți în același an. În 2000, a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial pentru juniori din 2000 de la South Bend.

S-a alăturat lotului olimpic de seniori în anul următor. A participat la Campionatul European de la Koblenz, clasându-se pe locul 33 la individual și pe locul 8 pe echipe. Câteva luni mai târziu, a luat parte la Campionatul Mondial de la Nîmes, unde România a cucerit medalia de bronz. După concurs, a ales să rămână în Franța și să înroleze în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei franceze, pentru ca era „fascinat de armată, de uniformele și de disciplina militară”. În timpul contractului său, a fost detașat în Afganistan într-o misiune de menținere a păcii.

S-a întors în România și la sportul de performanță după doi ani și jumătate sub uniformă. Fiind în condiție fizică bună, a reușit după numai trei luni să se reintegreze în lotul olimpic. La Campionatul European din 2006, a ajuns în semifinală, dar s-a oprit în fața rusului Veniamin Reșetnikov și s-a mulțumit cu bronzul. La proba pe echipe România a trecut mai întâi de Rusia în semifinală, apoi de Ungaria, cucerind medalia de aur. În 2009, la Antalya echipa a devenit campioana mondială la sabie masculin pentru prima dată din istoria scrimei române, după ce a învins Italia în finală.

sursa foto Captura TVR

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.