Sorin Grindeanu a discutat cu autorităţile din Qatar şi le-a transmis faptul că România e interesată de un parteneriat şi atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport

„Noi parteneriate cu ţările din Orientul Mijlociu! Am discutat astăzi, la Doha, despre colaborarea dintre autorităţile române şi cele qatareze în domeniul infrastructurii mari de transport. România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pentru toate sectoarele de transport. Pentru Portul Constanţa ne dorim îmbunătăţirea performanţelor manageriale şi de control”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.

„Pentru domeniul aerian avem în vedere colaborări cu potenţiali finanţatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”, a continuat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a adăugat că sectoarele feroviar şi rutier au reprezentat puncte de interes pe agenda discuţiilor, inclusiv din perspectiva conexiunilor între Marea Baltică- Marea Neagră- Marea Mediterană”.

„Partea qatareză s-a arătat interesată de potenţialul strategic al României şi s-a decis constituirea unui comitet de lucru bilateral care să analizeze proiectele şi oportunităţile de investiţii”, a conchis Sorin Grindeanu.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed