Starea vremii săptămâna aceasta: caniculă, ploi și ninsori

Începând de joi, un front atmosferic va cuprinde România și va aduce ploi, furtuni locale și intensificări ale vântului.

Astfel că vremea va fi extrem de rece pentru această perioadă. Valorile maxime, care în acest moment sunt în jur de 30 de grade, nu vor mai depăși 10…15 grade, chiar și mai puțin în unele zone.

La munte, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, la peste 1200 de metri, însă fulgi de zăpadă ar putea apărea, trecător, și la altitudini mai reduse, de până la 800 – 1000 m.

Temperaturile vor rămâne scăzute și în weekend, iar în unele regiuni, în văi și depresiuni, minimele ar putea scădea sub limita de îngheț.

Totodată, un ciclon ar putea afecta România în weekend, aducând ploi abundente în unele regiuni, dar și ninsori la munte.

La începutul săptămânii următoare, tendința temperaturilor va fi ușor ascendentă. Cel mai probabil, vremea schimbătoare va continua până la sfârșitul lunii, scrie meteoradar.ro.

„De marți vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade.

Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est.

De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a tranmis Elena Mateescu, directorul ANM.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed