x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Statul care s-ar putea RUPE în trei, în toamnă. Este a cincea economie a lumii

Miliardarul american Tim Draper a reușit să atragă atenția asupra sa în ultima perioadă cu propunerea de a diviza statul american California în trei părți.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.06.2018, 12:20 | Actualizat: 14.06.2018, 12:20

Draper spune că are încredere că toți alegătorii dezamăgiți de guvernul lor vor îmbrățișa ideea, scrie Reuters.

 

Autoritățile electorale din California au admis, miercuri, că inițiativa Cal3 a strâns suficiente semnături de la alegătorii înregistrați pe listele electorale pentru organizarea unui plebiscit, primul pas dintr-o luptă politică ce va fi complicată și care s-ar putea sfârși prin divizarea statului.

Este a doua încercare a lui Draper de a rupe cel mai populat stat american. În 2014, miliardarul a cheltuit 5,2 milioane de dolari pe o campanie în care a militat pentru scindarea statului în șase părți, dar atunci nu a strâns suficiente semnături pentru organizarea unui referendum.

“Trebuie să le explicăm alegătorilor cât de bine le va fi. Pe măsură ce își dau seama de acest lucru, tot mai mulți vor susține inițiativa Cal3”, a spus Draper, 60 de ani, într-un interviu pentru Reuters.

“Cal3 le va da posibilitatea să-și îmbunătățească viața”, a mai spus Draper, care susține că statul California se află la coada clasamentului între statele americane atunci când vine vorba de calitatea vieții, educație, taxe și ușurința de a face afaceri. “Cal3 le va oferi locuitorilor acestui stat un nou început.”

 

mai multe, pe PRO TV