x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(7) "politic"

STERIU, prima ieșire la rampă după acuzele jurnaliștilor

Deputatul PSD Valeriu Steriu a răspuns jurnaliștilor care l-au acuzat de are interese obscure.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 13.02.2020, 16:01

Deputatul PSD Valeriu Steriu, iniţiatorul legii prin care jurnaliştii sunt scutiţi de plata impozitului pentru veniturile din salarii sau asimilate salariilor şi pentru cele din drepturi de autor, care a stârnit reacţii împărţite în media, declară că, prin aceasta, nu este cerut presei nimic în schimb şi că textul este „perfectibil”. În plus, el îndeamnă jurnaliştii să se organizeze într-o asociaţie cu care politicienii să poată avea un dialog permanent.

 

În decembrie 2018, deputatul PSD Valeriu Steriu anunţa, într-un interviu acordat News.ro, iniţiativa legislativă de modificare a Codului Fiscal prin care şi jurnaliştii sunt incluşi în categoria profesiilor care beneficiază de scutire de la plata impozitului pe venit.

 

Proiectul său, pe care îl califica drept „un balon de oxigen” pentru domeniul presei, propune contopirea cele două forme de plată existente în prezent – contractul de muncă şi contractul de drept de autor – „scutind într-o formă mult mai vizibilă partea de drepturi de autor, dar asigurând că orice jurnalist îşi plăteşte contribuţia pentru sistemul de asigurări sociale şi pentru pensii”.

 

Săptămâna aceasta, iniţiativa legislativă prin care jurnaliştii sunt scutiţi de plata impozitului pentru veniturile din salarii sau asimilate salariilor şi pentru cele din drepturi de autor – susţinută de  PSD, ALDE şi PMP – a fost adoptată de Camera Deputaţilor, for decizional, şi a fost trimisă spre promulgare.

 

În urma acestui vot, reacţiile din media şi din mediul online au fost împărţite. „Este o dezbatere amplă, ceea ce înseamnă că a stârnit interes”, a spus el într-un interviu acordat psnews.ro.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE