Sticluțele de șampon din hoteluri vor fi interzise, a decis CE

În cursul zilei de miercuri, Comisia European (CE) ă a lansat o serie de noi norme la nivelul UE, legate de ambalaje. Măsurile au ca scop combaterea creșterii numărului de deșeuri, care este, chiar și în 2022, în creștere.

Concret, Comisia Europeană își propune ca într-un viitor apropiat să interzică anumite forme de ambalare cu ar fi cele de unică folosință pentru alimente şi băuturi atunci când sunt consumate în restaurante şi cafenele, ambalajele de unică folosinţă pentru fructe şi legume, sticlele de şampon în miniatură, precum şi alte ambalaje în miniatură din hoteluri.

Câte deșeuri din ambalaje produce anual un european

Potrivit statisticilor, în fiecare an un european generează aproape 180 kg de deşeuri de ambalaje. În Uniunea Europeană 40% din materialele plastice şi 50% din hârtia utilizată în UE sunt destinate ambalajelor.

Astfel, zic specialiștii, dacă nu se vor lua măsuri imediate, UE ar urma să înregistreze o creştere suplimentară cu 19% a deşeurilor de ambalaje până în 2030, iar pentru deşeurile de ambalaje din plastic – chiar o creştere de 46%, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, preluat de Agerpres.

Normele au ca scop stoparea acestei tendințe. Pentru consumatori, ei vor asigura opţiuni de ambalare reutilizabile, vor elimina ambalajele superflue, vor limita excesul de ambalare şi vor furniza etichete clare în sprijinul unei reciclări corecte.

În cazul industriei, normele vor crea noi oportunităţi de afaceri, în special pentru întreprinderile mai mici, vor reduce nevoia de materiale prime virgine, sporind capacitatea de reciclare a Europei şi reducând dependenţa Europei de resursele primare şi de furnizorii externi.

Ele vor plasa sectorul ambalajelor pe calea cea bună pentru a putea atinge neutralitatea climatică până în 2050, mai scrie sursa citată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed