Tabără: Evaziunea fiscală în domeniul agricol a ajuns în această vară la un miliard de euro

„Evaziunea fiscală este una dintre cele mai mari probleme în agricultură. Pe legume-fructe, evaziunea fiscală s-ar ridica undeva la 250 de milioane de euro, anual. E enorm. Dacă aş avea banii aceştia la dispoziţie, nu aş avea niciun fel de probleme cu bugetul (…) Dar evaziunea per total s-a dus undeva spre aproape un miliard de euro în această vară. Chiar dacă s-au confiscat produse, fenomenul este la scară mai mare, din păcate”, a afirmat Tabără.

Potrivit acestuia, evaziunea fiscală se manifestă mai ales în domeniul „valorificării produselor primare” şi a neplăţii TVA pentru produsele din import.

„Este evaziune mare şi în ceea ce priveşte valorificarea produselor primare cu efecte, din păcate, extraordinar de negative asupra fermierului român. De cele mai multe ori fermierul necapitalizat, dator, se grăbeşte să vândă, vinde producţia din câmp. Şi anul acesta s-a vândut grâu la 35 de bani (kilogramul – n.r.). Iar preţul este de trei ori mai mare la final. Asta înseamnă o pierdere Unde s-au dus aceşti bani? Avem probleme legate de import. Importuri care formează un TVA, după care acel încasator de TVA dispare cu TVA cu tot”, a mai spus ministrul de resort.

El a arătat că o soluţie pentru această problemă ar fi implicarea mai mare a direcţiilor agricole, care au un „sector de inspecţie”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed