x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.3983
string(7) "politic"

“Tăriceanu a cedat UNGARIEI averea Gojdu; un act de trădare incalificabil”

Eugen Tomac a afirmat, joi, că, după ce a fost umilit de Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu încearcă să revină în atenția publică atacându-l pe Traian Băsescu, vorbind despre trădare, o temă pe care liderul ALDE „o cunoaște mai bine decât oricine.”

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.09.2019, 7:05

 

„După ce a fost umilit în ultimul hal de Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu încearcă să revină în atenția publică printr-un atac de cea mai joasă speță la adresa Președintelui Traian Băsescu.

 

Tema de atac pe care fostul șef al Senatului a ales-o este cea pe care o cunoaște mai bine decât oricine: trădarea. În 2005, prim-ministrul Tăriceanu anula, printr-o Ordonanță de Urgență, testamentul lui Emanoil Gojdu și cedarea, fără nicio justificare, a patrimoniului Fundației Gojdu în favoarea statului maghiar.

 

Prin testamentul făcut în 1869, Emanuil Gojdu își lăsa averea -acelei părți a națiunii române din Ungaria și Transilvania care aparține la confesiunea orientală ortodoxă-, pentru acordarea de burse studenților și pentru ajutorul preoților”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.