Taximetriştii independenţi, obligaţi să plătească CAS retroactiv pe ultimii cinci ani

Taximteriştii independenti alegeau să achite doar contribuţia la bugetul de pensii, nu şi pe cea pentru sănătate sau şomaj. Nimeni nu i-a întrebat însă nimic timp de ani de zile. Acum au aflat că vor trebui să scoată din buzunar banii pe care nu i-au plătit timp de 5 ani.

„Nu am putut să plătesc pentru că nu am avut din ce să plătesc. Iar când am fost la Casa de Sănătate mi s-a cerut o sumă din urmă, undeva la o sută de milioane. Bani pe care noi nu-i avem”, a declarat un taximetrist.

„Trebuia ca la impozitul pe venit să ne vină acasă o înştiinţare, ai de plată atât. Dar nu am primit niciodată nimic. De ce să fie obligatoriu? Dacă eu vreau să mă duc la o clinică privată”, a adăugat alt taximetrist.

Câteva sute de taximtrişti independenţi din Capitală s-au strâns sâmbătă în faţa Sălii Polivalenete pentru a decide ce e de făcut.

„Mă forţează să plătesc la stat asigurările de sănătate. Am fost şi mi-a facut calculul. 90 de milioane. O să facem o grevă fiscală să nu plătim nimic, nicun ban”, a declarat un taximetrist.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri