Realitatea TV." />
x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(11) "actualitate"

Taximetriştii independenţi, obligaţi să plătească CAS retroactiv pe ultimii cinci ani

Noul sistem de plată a contribuţiilor sociale îi nemulţumeşte şi pe taximetriştii independenţi care lucrează ca persoane fizice autorizate. Deşi erau obligaţi şi până acum să achite contribuţiile sociale, mulţi taximterişi nu plăteau, de exemplu, dările către bugetul de sănătate. Acum, ei au aflat că sunt obligaţi să achite toţi banii pe care nu i-au dat în ultimii ani, anunță Realitatea TV.

Autor: Dumitru Sandulescu | Sursa: Realitatea TV | Publicat: 28.08.2010, 16:14

Taximteriştii independenti alegeau să achite doar contribuţia la bugetul de pensii, nu şi pe cea pentru sănătate sau şomaj. Nimeni nu i-a întrebat însă nimic timp de ani de zile. Acum au aflat că vor trebui să scoată din buzunar banii pe care nu i-au plătit timp de 5 ani.

“Nu am putut să plătesc pentru că nu am avut din ce să plătesc. Iar când am fost la Casa de Sănătate mi s-a cerut o sumă din urmă, undeva la o sută de milioane. Bani pe care noi nu-i avem”, a declarat un taximetrist.

“Trebuia ca la impozitul pe venit să ne vină acasă o înştiinţare, ai de plată atât. Dar nu am primit niciodată nimic. De ce să fie obligatoriu? Dacă eu vreau să mă duc la o clinică privată”, a adăugat alt taximetrist.

Câteva sute de taximtrişti independenţi din Capitală s-au strâns sâmbătă în faţa Sălii Polivalenete pentru a decide ce e de făcut.

“Mă forţează să plătesc la stat asigurările de sănătate. Am fost şi mi-a facut calculul. 90 de milioane. O să facem o grevă fiscală să nu plătim nimic, nicun ban”, a declarat un taximetrist.