Televiziunea de stat din Rusia a fost complet impresionată de discursul lui Orbán de la Băile Tuşnad

Vestea discursului de la Universitatea de Vară „Tusványos”a ajuns şi în Rusia, mai exact, la televiziunea de stat.

Vladimir Soloviov a difuzat acea parte din discurs în care premierul ungar a spus că dacă Trump și Merkel ar fi rămas la putere în Statele Unite și în Germania, nu ar fi fost război, „dar nu am fost atât de norocoși”, scrie cotidianul maghiar Nepszava, citat de Rador.

Soloviov a fost profund de acord cu afirmaţia lui Orbán, şi a menţionat că Donald Trump, Vladimir Putin şi Viktor Orbán împărtășesc valori comune și văd lucrurile la fel.

La cele prezentate de Vladimir Soloviev au reacţionat şi invitaţii emisiunii, însă nu au existat diferenţe majore între opiniile acestora.

Realizatorul emisiunii a făcut mai multe afirmații puternice, potrivit portalului 444.hu. Una dintre acestea a fost că regimul fascist al lui Zelenski este în stare să trimită asasini în toate părțile lumii pentru a se ocupa de cei care i se opun, astfel că se poate gândi şi la faptul că probabil o să vrea să îl omoare şi pe realizatorul de emisiune al televiziunii americane Tucker Carlson, susţinător al lui Donald Trump.

Andrei Sidorov, profesor de științe politice la Universitatea de Stat din Moscova, a spus că Trump și republicanii ar trebui să câștige alegerile din noiembrie. Iar când prezentatorul de emisiune l-a întrebat dacă Rusia ar trebui să ajute în acest sens, a spus: „dacă putem, trebuie să ajutăm”.

Desigur, partea despre declaraţiile rasiste ale premierului ungar nu a fost prezentată în această emisiune, în schimb a fost prezentată pe larg în alte părţi.

Declarațiile lui Viktor Orban care au stârnit reacții aprinse în occident

Viktor Orban a afirmat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că lumea se află într-un deceniu al pericolelor şi primejdiilor şi că nu credea că piloanele civilizaţiei occidentale vor începe să se dărâme.

În opinia sa, fenomenul migraţionist a împărţit Europa în două şi există o dispută între aceste două părţi.

  • „Problema cea mai spinoasă continuă să fie problema demografică. Sunt mai multe înmormântări decât naşteri. (…) A doua provocare este fenomenul migraţionist, care a împărţit Europa în două. Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa.
  • Pur şi simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt nişte conglomerate de popoare.
  • Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică.
  • În acea parte a continentului nostru (…), procentajul populaţiei non-europene va creşte peste 50%. Şi avem cealaltă parte a Europei, a Occidentului, Europa Centrală şi de Est, adică este vorba despre noi. Nu aş vrea să creez confuzie, dar, totuşi, o spun, în sensul spiritual, Occidentul s-a mutat în regiunea noastră.
  • Aici avem Occidentul, acolo avem o structură post-occidentală şi se dă o bătălie între cele două părţi ale Europei. Deci, noi am făcut o ofertă post-occidentalilor, le-am spus ‘lăsaţi-ne în pace să ne decidem fiecare cine cu care vrea să fie vecin şi cu cine vrea să trăiască’. Post-occidentalii au refuzat această ofertă şi au spus ‘nu, noi o să vă transformăm în ceea ce suntem sau am devenit şi noi’.
  • Acum se vorbeşte mai puţin despre migraţie, dar, credeţi-mă, nimic nu s-a schimbat. Bruxellesul şi echipele soroşiste, pur şi simplu, vor ne să ne forţeze să îi acceptăm pe migranţi”, a susţinut Viktor Orban, conform traducerii oficiale, citate de Agerpres.

Guvernul ungar s-a apărat marţi, purtătorul său de cuvânt Zoltan Kovacs afirmând că este vorba despre ”o interpretare greşită” din partea unor ”oameni care nu înţeleg în mod clar diferenţa între amestecul de diferite grupuri etnice ale sferei iudeo-creştine şi amestecul de popoare de diferite civilizaţii”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed