Tesla recheamă peste 475.000 de maşini Model 3 şi Model S, pentru a rezolva problemele legate de camera retrovizoare şi portbagaj

Acţiunile Tesla au scăzut cu până la 3% în cursul dimineţii de joi, dar şi-au revenit ulterior, fiind tranzacţionate în creştere uşoară, în jurul valorii de 1.088,76 dolari pe unitate.

Autoritatea federală de reglementare a discutat şi despre o altă problemă a camerei video cu producătorul de automobile, în timp ce cercetează sistemul de asistenţă pentru şofer al producătorului de vehicule electrice şi alte probleme.

Rechemarea include modelele anilor 2014-2021, iar numărul total de vehicule rechemate este aproape echivalent cu jumătatea de milion de vehicule livrate de Tesla anul trecut.

Producătorul de vehicule electrice din SUA recheamă 356.309 vehicule Model 3 din perioada 2017-2020, pentru a rezolva problemele cu camera video spate şi 119.009 vehicule Model S din cauza problemelor la capota faţă, a declarat Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Tesla nu a putut fi contactată pentru comentarii.

Pentru sedanurile Model 3, ”cablurile camerei spate pot fi deteriorate de deschiderea şi închiderea capacului portbagajului, împiedicând afişarea imaginii camerei retrovizoare”, a spus NHTSA.

Tesla a identificat 2.301 de solicitări de garanţie şi 601 de rapoarte din teren cu privire la problema vehiculelor din SUA.

Pentru vehiculele Model S, problemele capotei din faţă pot determina deschiderea portbagajului ”fără avertisment şi obstrucţionarea vizibilităţii şoferului, crescând riscul de accident”, a spus Tesla.

Tesla a spus că nu are cunoştinţă de accidente, răni sau decese legate de problemele citate în rechemarea maşinilor Model 3 şi Model S, a spus NHTSA.

Luna aceasta, NHTSA a spus că discută cu Tesla despre problemele cu camera de vedere laterală a unor unor vehicule.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri