Top 10 cele mai bune orașe din lume în care să te muți la pensie


Gândul la pensionare poate părea foarte îndepărtat, mai ales dacă ești încă tânăr și activ pe piața muncii. Pentru mulți, pensionarea apare ca o schimbare neașteptată, o etapă pe care nu și-o doresc sau la care nu vor să se gândească. Pentru alții, însă, pensionarea aduce o ușurare, oferindu-le în sfârșit ocazia de a se relaxa după o viață de muncă.

Mulți români iau în considerare mutarea în altă țară la pensionare, fie pentru a evita un sistem de sănătate ineficient, fie pentru a se integra mai bine în societate ca seniori. Sau pentru ambele motive. Pentru aceștia, există numeroase orașe care îi așteaptă dacă decid să se mute în afara țării.

Un studiu realizat de timeout.com ne prezintă un clasament al celor mai bune 10 orașe din lume pentru pensionari. Cercetarea a analizat calitatea asistenței medicale, a locuințelor și a activităților disponibile pentru pensionari în aceste destinații.

Australia, ideală pentru pensie

Nu este surprinzător că pe primul loc se află orașul Melbourne din Australia, unde mersul pe jos este foarte popular. Deși este foarte populat, orașul oferă o multitudine de activități pentru seniori și o calitate a vieții extrem de ridicată. Sydney și Brisbane sunt, de asemenea, în top zece, la fel ca și Auckland din Noua Zeelandă. Există și destinații mai apropiate de casă, în Europa, cum ar fi Amsterdam, Berlin sau Helsinki.

Melbourne, Australia Sydney, Australia Amsterdam, Olanda Berlin, Germania Auckland, Noua Zeelandă Brisbane, Australia Helsinki, Finlanda Oslo, Norvegia Munchen, Germania Singapore Dar care sunt cele mai bune orașe de vizitat la bătrânețe? Site-ul de asigurări de călătorie Paying Too Much a analizat o selecție de orașe populare din întreaga lume și le-a comparat în funcție de calitatea hotelurilor, asistenței medicale, numărul de tururi, trasee de mers pe jos și alte activități, pentru a identifica cele mai potrivite locuri pentru pensionari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed