Touroperator – Mexic, Zanzibar, Egipt, Bali, Thailanda, Filipine, Turcia şi Franţa, destinaţiile preferate pentru sărbătorile de iarnă. Cererea de vacanţe este cu 30% mai mare faţă de 2021

”Sărbătorile de iarnă precedente au fost încă marcate de restricţii, însă pentru Crăciunul şi Revelionul care urmează, absolut toate destinaţiile turistice populare ale românilor sunt deschise. Ca atare, mai mulţi turişti români au efectuat, până la ora actuală, rezervări pentru toate continentele”, spun consultanţii DAL Travel, touroperator cu produse turistice tip premium, înfiinţat în anul 2000 şi membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Compania arată că cererea pentru sărbătorile de iarnă înregistrează o creştere de 30% până la ora actuală, faţă de anul precedent, iar 65% dintre circuitele şi pachetele turistice pentru Crăciun şi Revelion au fost deja rezervate.

Printre cele mai solicitate destinaţii de sărbători se numără Egipt, Mexic, Zanzibar (Tanzania), Bali (Indonezia), Turcia, Franţa, în special pentru Paris, dar şi Africa de Sud, Filipine şi Sri Lanka.

„Alături de creşterea cererii faţă de anul precedent, în această toamnă am observat tendinţa turiştilor de a efectua rezervările mai devreme pentru sărbătorile de iarnă. Vorbim de o predictibilitate mai mare în acest an şi în plus, cu cât rezervi mai devreme, cu atât beneficiezi de mai multe avantaje, precum alegerea hotelului sau a destinaţiei preferate, dar şi de tarife mai bune. Turiştii noştri preferă în continuare circuitele şi destinaţiile îndepărtate, locuri inedite de pe toate continentele. Majoritatea ţărilor au eliminat total restricţiile post – pandemice, iar o parte, în special din Asia, au relaxat condiţiile de intrare în ţară. Observăm o creştere mare a cererii pentru Extremul Orient, unde majoritatea destinaţiilor au fost închise în timpul pandemiei şi, fireşte, pentru America Latină şi în particular pentru Mexic”, precizează Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Românii caută, de sărbători, în general destinaţii calde, însorite, cu acces la mare sau la ocean, experienţe culturale, dar şi destinaţii europene inedite.

Mexic este „vedeta” îndepărtată a perioadei de sărbători, turiştii având la dispoziţie mai multe programe pentru această destinaţie. Într-un circuit de 10 zile (27 decembrie – 5 ianuarie), turiştii  se vor bucura de o autentică fiestă mexicană pe muzica mariachilor şi a folclorului mexican, cu meniu şi băuturi tradiţionale, totul într-o petrecere plină de culoare şi bucurie. Costul pachetului, care include şi zbor, este de 3.500 de euro, iar turiştii vor fi cazaţi în Mexico City, San Miguel de Allende, Guadalajara şi Cancun.

De asemenea, Panama şi Costa Rica sunt două destinaţii foarte solicitate de sărbători. Sub genericul „Revelion în paradisul tropical din America Centrală”, turiştii au ocazia de a vizita unele dintre cele mai importante parcuri naţionale din această parte de lume, care păstrează încă nealterat ritmul naturii. În Panama, faimoasă datorită spectaculosului Canal Panama, dar şi datorită naturii de o frumuseţe copleşitoare, turiştii vor fi seduşi de o lume aparte, oameni foarte prietenoşi, muzică şi mâncăruri specifice. Veţi petrece câteva zile de sejur în regim all inclusive şi un Revelion exotic în Peñas Blanca, cea mai faimoasă plajă din Panama. În Costa Rica, supranumită „Elveţia din America Centrală” datorită stilului de viaţă, dar şi datorită topografiei incredibil de variate, veţi descoperi vulcani magnifici, vegetaţie luxuriantă, izvoare termale, păduri de mangrove, lagune cu apă cristalină şi plaje sălbatice. Circuitul durează 12 zile, în perioada 27 decembrie – 7 ianuarie şi costă 4.100 de euro.

Alte destinaţii căutate din America Latină sunt Ecuador şi Galapagos.

Argentina, Uruguay şi Brazilia sunt destinaţiile de top ale Americii de Sud motiv pentru care DAL Travel a pregătit, datorită cererii în creştere, un program în care se vizitează cele trei ţări. Acordurile tangoului argentinian din Buenos Aires, „Parisul Americii Latine”, reprezintă numai unul dintre nenumăratele motive pentru a petrece un Revelion inedit în această metropolă. Grandoarea cascadelor Iguassu înscrise pe lista Patrimoniului Natural UNESCO şi exotismul celei mai frumoase metropole din lume, Rio de Janeiro, sunt alte câteva argumente. Programul se va derula în perioada 27 decembrie – 7 ianuarie şi costă 4.000 de euro.

Filipine reprezintă una dintre destinaţiile care revin în forţă. DAL Travel propune o „Aventură de 5 stele în Filipine, Cercul de foc al Pacificului”, în perioada 28 decembrie – 9 ianuarie, costul pachetului turistic fiind de 4.990 de euro. Din arhipelagul filipinez situat în „Cercul de foc al Pacificului” se vor vizita: Manila – capitala Filipinelor, urmând apoi Insula Boracay şi Insula Palawan, incluse în topul celor mai frumoase insule de pe Pământ. De reţinut că pentru cei cu adeverinţă de vaccinare, autorităţile filipineze nu mai solicită „boosterul”.

Indonezia revine în topul preferinţelor, în special cu insulele Bali şi Lombok.  Bali este faimoasă pentru plajele minunate, luxuriantele păduri tropicale, sculpturile în lemn, peşterile sacre şi nu în ultimul rând pentru moştenirea culturală a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibilă în cele peste 20.000 de temple şi altare, motiv pentru care mai este cunoscută şi ca „Insula celor 1.000 de temple”. Cel mai solicitat pachet turistic este un circuit complex în perioada 28 decembrie – 10 ianuarie, la tariful de 2.900 de euro de persoană.

Sri Lanka rămâne o destinaţie căutată şi sigură pentru turişti şi mai accesibilă ca tarif. Un pachet turistic de Revelion, în perioada 29 decembrie – 11 ianuarie, ajunge la 2.270 de euro de persoană.

Thailanda  este, ca de obicei, cea mai populară destinaţie a Extremului Orient, un Revelion de 10 zile în insulele Krabi şi Phi Phi costând 2.190 de euro. De asemenea, există şi pachete turistice combinate, precum Thailanda – Malaezia – Singapore.

Africa de Sud este în topul preferinţelor, programul favorit al turiştilor incluzând şi Cascada Victoria din Zimbabwe, vecină. Un pachet turistic de Revelion în perioada 28 decembrie – 10 ianuarie ajunge la 3.270 de euro şi include vizitarea Capului Bune Speranţe, a oraşelor Capetown şi Pretoria şi a Parcului Naţional Kruger.

Zanzibar, insula care aparţine de Tanzania, este, deja, de câţiva ani, una dintre principalele destinaţii exotice ale românilor. Programul „Safari şi plajă la Oceanul Indian” are loc în perioada 28 decembrie – 6 ianuarie, costă 3.700 de euro şi include, pe lângă casa natală a lui Freddie Mercury din Zanzibar şi vizitarea unor obiective turistice de pe continent precum masivul Kilimanjaro, triburile Masai sau Parcul Naţional Serengeti.

Egipt rămâne destinaţia populară a Africii de Nord, un Revelion Deluxe de 13 zile cu cazare la hoteluri de 5 stele, care include un amplu circuit la piramide şi temple, o croazieră pe Nil, dar şi sejur la Hurghada, costând 2.490 de euro.

Alte destinaţii populare din nordul Africii, aflate în topul cererii, sunt: Tunisia şi Maroc.

În Orientul Apropiat, Liban este o destinaţie care îşi revine în forţă, fiind căutat alături de Iordania şi Turcia (Cappadocia).

În special pentru bătrânul continent, dar şi pentru alte destinaţii, există tendinţa de a uni Crăciunul şi Revelionul în cadrul aceluiaşi pachet turistic, pornind de la circuitele Pieţelor de Crăciun până la alte tipuri de programe.

În top conduce un program care îmbină Crăciunul în Sicilia şi Revelionul în Malta, destinaţii deja populare printre români. Programul durează 11 zile şi costă 1.480 de euro.

Dintre marile metropole europene, cele mai căutate pentru Revelion sunt Paris şi Berlin, iar una dintre cele mai accesibile destinaţii ca tarif este Albania, unde un pachet turistic costă între 900 şi 1.000 de euro de sărbători.

De asemenea, una dintre vedetele europene ale sărbătorilor de iarnă este Portugalia, atât partea continentală, cât şi arhipelagurile Azore şi Madeira.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed