Traian Băsescu: Aurul este MAI SIGUR în Banca Angliei decât în țara noastră!

0

Fostul președinte Traian Băsescu a subiliniat din nou, marți, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, că repatrierea unei părți din rezervele de aur ale României ar fi o greșeală din mai multe puncte de vedere. În primul rând, susține senatorul PMP, o astfel de mișcare ar decredibiliza România ”din punct de vedere al capacității de a face față unor momente de criză economică”.

 

”Aducerea a parte din rezerva de aur a României, 60 de tone, aducerea acasă este o greșeală din multe puncte de vedere. În primul rând, o țară ca România, care încă nu e foarte stabilizată din punct de vedere al elementelor macroeconomice este bine să arate că are rezervă. Ne întrebăm toți de ce a cășunat Dragnea și Nicoale pe aur că, de fapt, noi avem în rezervă și vreo 30 de miliarde în afară de rezerva de aur care sunt în bani și sunt plasați în bănci străine sau în fonduri mutuale extrem de competitive din punct de vedere al randamentelor.

 

Aducerea aurului acasă decredibilizează România din punct de vedere al capacității de a face față unor momente de criză economică. Mă tem că dacă preconziata nouă criză economică se va produce la sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021 nu o să știm cum să alergăm cu aurul înapoi la Londra ca să probăm că-l avem. În situații de criză, când vrei să împumuți bani, e chestiune vitală credibilitatea”, a explicat fostul șef al statului.