Un mare om de știință ne taie tot avântul: Nu se poate face un vaccin împotriva COVID-19

În timp ce specialiștii sunt într-o cursă contracronometru pentru găsirea unui vaccin, mai mulți cercetători, printre care și Ian Frazer, coinventator al vaccinului contra cancerului uterin HPV, susțin că SARS CoV 2 nu permite acest gen de imunizare.

 

Ultan Power, profesor de virologie moleculară la Queen’s University Belfast, avertizează că inventarea rapidă a tot felul de formule de vaccin și grăbirea fazelor de testare sunt contraindicate în lupta împotriva noului coronavirus. În opinia sa, mult mai mult succes ar avea medicamentele, chiar și cele deja existente, care pot ataca virusul pentru a-i reduce potențialul inflamator.

 

Potrivit News Australia, profesorul Ian Frazer, de la Universitatea Queensland, unul dintre cei mai importanți inventatori de vaccinuri din lume, a explicat de ce dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19 nu este posibilă.

 

„Încercarea de a imuniza împotriva coronavirusului este la fel ca imunizarea împotriva gripei comune – ceva dificil spre imposibil”, a declarat Frazer, coinventator al vaccinului împotriva cancerului de col uterin HPV, pentru news.com.au.

 

„Vaccinurile sunt complicate pentru bolile tractului respirator superior, deoarece virusul se fixează în afara organelor.”

 

De aceea, deși peste o sută de echipe de cercetători din întreaga lume încearcă să dezvolte vaccinuri împotriva coronavirusului, testele nu sunt concludente, pentru că „nu există un model pentru a ataca Covid-19”.

 

„Coronavirusul nu intră în profunzime, rămâne la nivelul celulelor de suprafață ale plămânilor. Nu ucide celulele, le îmbolnăvește. Momentan nu știm cum ar trebui să arate un vaccin împotriva coronavirusului. Acesta este motivul pentru care există cel puțin o sută de prototipuri de vaccin, pentru care s-au folosit toate abordările imaginabile. Nu știm dacă va funcționa vreunul dintre acestea”, a precizat Frazer.

 

Aceasta ar fi vestea proastă. Vestea bună, potrivit lui Ian Frazer, este că SARS CoV2 are șanse să se consume în mod natural, devenind mai puțin eficient.

 

Asta s-a întâmplat și cu SARS CoV1, apărut în 2003, tot în China, și de aceea nu s-a dezvoltat un vaccin până acum.

 

SARS CoV1 a devenit mai puțin eficient pe măsură ce a trecut de la gazdă la gazdă.

 

„Este posibil să fie la fel și cu noul coronavirus. În ciuda numărului de decese, este evident că nu este foarte eficient în a ne îmbolnăvi. Poate deveni și mai puțin eficient de atât sau să dispară”, a subliniat cercetătorul australian.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed