AcasăExterneVIDEO Coreenii aplaudă furtunos când Kim Jong Un anunță că nu mai...

VIDEO Coreenii aplaudă furtunos când Kim Jong Un anunță că nu mai există COVID-19 în țară

Dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a anunțat recent, în fața unui public numeros, o „victorie strălucitoare” în fața COVID-19, spunând că țara sa a învins în lupta cu virusul. Liderul de la Phenian a lăudat „tenacitatea nord-coreenilor” și a ordonat ridicarea restricțiilor, salutând „miracolul” celor doar 74 de decese cauzate de virus, transmite BBC. În imagine se vede cum o sală uriașă de nord-coreeni aplaudă frenetic, în picioare, cu fețe entuziaste peste măsură, victoria anunțată de liderul de la Phenian.

Coreea de Nord nu a raportat niciun nou caz suspect din 29 iulie – dar observatorii internaționali spun că țara a limitat foarte mult testele.

Agenţia Centrală de Presă din Coreea de Nord susține că au existat 4,8 milioane de infecții de la sfârșitul lunii aprilie, dar doar 74 de decese, ceea ce reprezintă o rată de mortalitate de 0,002% – cea mai mică din lume.

Mulți experți consideră că aceste statistici sunt greu de crezut. Aceștia spun că țara are unul dintre cele mai proaste sisteme de sănătate din lume, cu puține unități de terapie intensivă și fără medicamente de tratament Covid sau vaccinuri.

Coreea de Nord nu a lansat niciun program de vaccinare în timpul pandemiei, bazându-se, în schimb, pe închideri, tratamente interne și pe ceea ce Kim Jong Un a numit „sistemul socialist avantajos în stil coreean”.

Liderul nord-coreean a suferit totuși de „febră mare” în timpul pandemiei de COVID-19, a declarat sora sa, Kim Yo-jong, în ceea ce pare a fi prima sugestie că a avut virusul.

Kim Yo-jong a acuzat, de asemenea, Coreea de Sud pentru epidemia din țara sa – spunând că aceasta a trimis peste graniță pliante contaminate cu coronavirus.

Coreea de Sud a respins afirmațiile ca fiind „nefondate”.

Sora dictatorului de la Phenian vorbea în timp ce fratele ei declara victoria în lupta țării sale împotriva COVID-19.

Coreea de Nord a anunțat primul său focar de Covid în luna mai și de atunci a raportat infecții febrile și decese. Dar există îndoieli pe scară largă cu privire la date, în special la numărul mic de decese.

Kim Yo-jong a dat detalii despre sănătatea fratelui său, spunând „Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, nu a putut să se culce nici măcar o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața războiului antiepidemic”.

Coreea de Nord se referă la „febră” și nu la pacienții cu coronavirus din cauza lipsei de echipamente de testare.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.