VIDEO George Simion și câteva zeci de simpatizanți AUR au intrat cu forța în Primăria Timișoara

0

UPDATE 3 George Simion, copreședintele AUR, a mers vineri, 14 ianuarie, la Primăria Timișoara. El susține că imaginile video pe care le are contrazic ceea ce au titrat jurnaliștii din Timișoara.

„Imediat publicăm aici pe pagina și imaginile de la primăria Timisoara care contrazic minciunile unei părți a presei dim Fritzisoara”, a fost anunțul lui Simion, pe pagina sa de Facebook.

 

 

UPDATE 2: Jandarmeria anunță într-un comunicat de presă că poliția locală le-a permis accesul în clădire celor ”aproximativ” 20 de membri ai AUR după ce aceștia ar fi pretins că vor să se înscrie în audiențp, dar aceștia ar fi ”tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice”. Jandarmeria spune că persoanele au fost identificate și vor fi sancționate pentru lipsa măștii și tulburarea liniștii publice.

Comunicatul Jandarmeriei:

Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de mebri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență.
Accesul le-a fost permis de politia locala, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din cladire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice.
Persoanele au fost identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice.

  • UPDATE 1: George Simion a făcut următoarele precizări pentru G4Media: ”Nu avem nimic de-a face cu proiectul celor de la Noua Dreaptă. Nu suntem organizație legionară și extremistă. Am urcat până la Etajul 1 pentru că nimeni nu ne-a întrebat nimic, Poliția Locală nu prea îl iubește pe dl Fritz, nici măcar nu ne-au întrebat unde ne ducem. Am ajuns la etajul 1 și ne-am contrat cu acel domn, după care am ieșit din clădire”.

Articolul inițial:

Un grup de cateva zeci de membri AUR, in fruntea caruia se afla George Simion, a intrat vineri cu forta in sediul Primariei Timisoara cautandu-l pe primarul Dominic Fritz. Simion a agresat un functionar care a incercat sa il opreasca sa intre prin birouri.

„Herr Fritz, Timisoara nu-i a ta!”, „Iesi afara, javra ordinara!”, au scandat AUR-istii in sediul primariei, in timp ce functionarii ii priveau socati. Simion sustine ca vrea sa intre in audienta la Dominic Fritz.

„Noi am venit aici sa strangem semnaturi pentru Klaus Iohannis, dar am dat peste un pupil al lui Klaus Iohannis. El fiind PNL, a venit sa ii faca campanie lui Dominic Fritz, parasutat aici la Timisoara din Germania, fara viza permanenta de domiciliu. Omul asta ocupa ilegal functia de primar si trebuie sa stie toata tara acest lucru”, a spus George Simion.

Un functionar a incercat sa il opreasca pe Simion sa intre prin birouri, moment in care a fost impins de liderul AUR, care racnea: „Cum te cheama!”. O AUR-ista aflata langa Simion a strigat „Noi suntem poporul”.

Primarul Dominic Fritz, care se afla in vizita la Novi Sad, a avut o reactie foarte dura.

„O banda de membri si simpatizanti AUR, in frunte cu George Simion, adusi la Timisoara cu autocarul, impreuna cu organizatia Noua Dreapta din Mehedinti, au patruns in mod ilegal in sediul Primariei, prin forta fizica. Scopul acestor bande a fost sa creeze haos si panica in institutie si printre timisorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primarie.

Este inadmisibil ca Jandarmeria si Politia Locala au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra institutiilor democratice ale statului, prin tupeu si intimidare, nu are legatura cu libertatea de exprimare si ne ofera o pre-vizionare a ceea ce se poate intampla cu Romania, daca ramanem impasibili la acest fenomen.

 

Accept dreptul oricui de a protesta atat timp cat acest lucru se desfasoara pasnic, fara a patrunde, prin violenta, in Primaria Timisoara, in oricare alta primarie din tara, in institutiile statului.

Cer institutiilor abilitate sa ii identifice pe cei care au incalcat legea si sa ii sanctioneze pentru a preveni repetarea acestui act, in alta parte. Am declansat o ancheta la Politia Locala, pentru a afla de ce fortele de ordine au permis actiunea de azi, si ma astept ca si la Jandarmerie sa-si verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD si PNL, au datoria sa condamne politic ceea ce s-a intamplat in Timisoara.

Un lucru sa fie clar: pe mine nu ma intimideaza aceste violente anti-democratice. Doar imi intaresc convingerea ca trebuie sa luptam, mai mult decat oricand, pentru valorile noastre. Timisoara este si va ramane un oras al respectului si bunului simt, multicultural si deschis, unde xenofobia si violenta anarhica nu au ce cauta”, a anuntat Fritz.