AcasăEconomieVîlceanu: Programul Anghel Salingy nu este PNDL. În acest program nu avem...

Vîlceanu: Programul Anghel Salingy nu este PNDL. În acest program nu avem becuri, nu avem şcoli, nu avem tot felul de alte investiţii care erau în trecut în PNDL

Dan Vîlceanu a fost întrebat joi, ce părere are despre Programul Naţional de Investiţii Anghel Salingy. 

“În primul rând, vreau să vă spun că acest Program Naţional de Investiţii Anghel Salingy nu este PNDL. Este cu totul şi cu totul altceva. În acest program nu avem becuri, nu avem şcoli, nu avem tot felul de alte investiţii care erau în trecut în PNDL”, a explicat ministrul Finanţelor. 

El a menţionat că prin acest program sunt finanţate proiectele care nu pot fi făcute din fonduri europene. 

“În al doilea rând, acest program este o parte a unui model investiţional pe care îl aplicăm în această guvernare. Adică, facem reforme din PNRR, finanţăm reformele din PNRR, apoi din fonduri europene toate celelalte proiecte mari, care pot fi finanţate din fonduri europene, dar niciodată nu o să poţi finanţa din fonduri europene un drum comunal. Eu nu cred că oamenii trebuie să stea în noroi, doar pentru că nu putem finanţa din fonduri europene. Proiectul e absolut necesar. Finanţezi din PNI doar ce nu putea fi finanţat din fonduri europene”, a transmis Dan Vîlceanu. 

El a precizat că atunci când va începe acest program vor fi anumite standarde de cost pentru a nu fi plătit un drum într-o localitate cu un milion de euro şi în altă zonă, cu şapte milioane de euro.

Ultimele Articole