x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(7) "politic"

VIORICA DĂNCILĂ a anunțat dacă va vota sau nu la REFERENDUM

Viorica Dăncilă a anunțat că vota duminică la europarlamentare și la referendum.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 22.05.2019, 12:06

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la Bacău, că va merge duminică la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, subliniind că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei.

 

Este o nouă poziționare diferită a Vioricăi Dăncilă, numărul doi în PSD, față de Liviu Dragnea, care în ieșirile de până acum a încercat să minimalizeze referendumul pe justiție convocat de președintel Klaus Iohannis.

 

„Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a afirmat Dăncilă.

 

Referendumul pe justiție a fost anunțat de președintele Klaus Iohannis pe 23 ianuarie 2017, ca răspuns la OUG 13 – infama ordonanță de urgență adoptată de guvernul Grindeanu la propunerea ministrului Justiției de la acea vreme, Florin Iordache, care conținea o serie de prevederi care l-ar fi scăpat pe Liviu Dragnea de dosarul angajărilor fictive în care a fost ulterior condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

 

Articolul integral pe G4MEDIA