x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "politic"

VIORICA DĂNCILĂ a hotărât ce va face la referendumul lui IOHANNIS

Viorica Dăncilă a declarat că merge la referendum, dar dacă se va lua decizia ca partidul să nu meargă, atunci o voi urma

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 26.04.2019, 8:46

Viorica Dăncilă consideră închis subiectul unei ordonanțe de urgență pe Justiție, după ce legile privind Codul penal și de procedură penală au fost votate în Parlament. De asemenea, aceasta a spus, într-un interviu pentru Adevărul, că va merge la referendum, deși crede că referendumul are ”nu are niciun sorţi de izbândă”, pentru că ”nu se înțelege ce se vrea a doua întrebare”.

Întrebată de Adevărul ce va face dacă Ana Birchall, numită ministru interimar al Justiției Premierul, va veni cu o ordonanță de urgență pe Justiție, Dăncilă a declarat că ”nu e momentul” pentru o astfel de ordonanță de urgență și că ”subiectul este închis”.

 

”Nu cred că doamna Birchall va veni cu această ordonanţă de urgenţă şi eu nu cred că în acest moment este timpul să dăm ordonanţă de urgenţă”, a declarat ea, adăugând că ”legile au trecut deja prin Parlament, iar în altă ordine de idei intrăm în campanie electorală”.

 

De asemenea, premierul a spus că ”ceea ce se va întâmple pe 26 mai va demonstra dacă alianţa PSD-ALDE a avut dreptate sau nu” pe tema votului de ieri pe Codul penal.

 

”Eu cred că oamenii văd şi aspectul bun, văd că s-au făcut foarte multe nedreptăţi. Vom vedea”, a spus liderul Guvernului.

 

Totodată, Dăncilă a spus că nu crede că referendumul președintelui Iohannis va atinge pragul de 30 la sută, pentru că ”într-un sat, într-o comună, nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată”.

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL