Vreme de iarnă la mijlocul lunii martie. Cod galben de vreme rea: ninsori și temperaturi scăzute în toată țara

Prima atenționare, de ploi însemnate cantitativ și ninsori în zona înaltă de munte, vizează Banat, Crișana, Maramureș și local în nordul și vestul Transilvaniei și se va manifesta în intervalul 14 martie, ora 16:00 – 15 martie, ora 14:00.

 

 

România, în stare de alertă. Din această seară nu se mai iese din casă după ora 22:00

 

 

A doua atenționare, în vigoare în intervalul 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00, vizează restul țării. 

Fenomene vizate sunt =ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi și ninsori abundenteîn Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

 

 

Nicu Covaci surprinde cu o afirmație despre COVID-19. Ce a pățit liderul Phoenix

 

 

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

 

La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri