AcasăExterneZiua 16 de război: Zelenski acuză Rusia că a atacat cu tancurile...

Ziua 16 de război: Zelenski acuză Rusia că a atacat cu tancurile un coridor umanitar

Prima întâlnire dintre miniștrii de Externe ai Ucrainei și Rusiei, de joi, s-a încheiat fără niciun rezultat, în timp ce vineri este așteptată reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, la solicitarea Moscovei privind armele biologice.

Președintele Zelenski a acuzat vineri dimineață Moscova că a atacat cu tancurile un coridor umanitar pe unde urma să treacă un convoi cu vehicule care duceau apă, mâncare și medicamente spre Mariupol iar Washingtonul a transmis că Ucraina nu are nevoie cu adevărat de avioane de luptă, iar SUA au luat în considerare să-i furnizeze mai multe sisteme de apărare sol-aer.

Ora 07:49 Convoiul militar rusesc aflat la nord-vest de Kiev, care măsoară aproximativ 64 de kilometri, a fost „dispersat şi redesfăşurat”, conform imaginilor din satelit, relatează CNN, prezentând imagini furnizate de Maxar Technologies.

sursa foto: Maxar Technologies via CNN

Ora 07:41 YouTube şi magazinul Google Play suspendă toate serviciile bazate pe plăţi din Rusia, inclusiv abonamentele, deoarece sancţiunile occidentale încep să provoace dificultăţi bancare în această ţară.

Ora 07:35 Fondul Monetar Internațional avertizează asupra faptului că Rusia poate intra în scurt timp în incapacitate de plată din cauza recesiunii profunde cauzate de sancțiunile internaționale impuse după invazia în Ucraina.

Ora 07:00 Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă vineri, la orele 16.00 GMT, cu privire la presupusa producere de arme biologice în Ucraina, la solicitarea Moscovei a cărei credibilitate în domeniul armelor chimice a fost pusă sub semnul întrebării de Washington şi Londra în cadrul unei sesiuni asupra Siriei.

Ora: 06:40 Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a acuzat vineri armata rusă că împiedică evacuarea civililor din oraşele încercuite Mariupol şi Volnovaha (sud-est) şi că a efectuat un atac asupra traseului planificat al unui coridor umanitar.

Ora 06:30 Statele Unite au declarat că Ucraina nu are nevoie cu adevărat de avioane de luptă pentru a contracara atacurile ruse, dar au luat în considerare să-i furnizeze mai multe sisteme de apărare sol-aer.

Ultimele Articole