Cu ce să te speli pe dinți cât mai igienic, în plină epidemie de coronavirus

 

Considerată periuța de dinți a viitorului, Soladey Ion5 a fost inventată de japonezul Kunio Komiyama, de la Universitatea Saskatchewan din Canada și este produsă în Japonia, fiind distribuită la nivel mondial de compania Soladey International Inc.

 

În ce constă noutatea? Pentru curățarea eficientă a danturii cu Soladey, nu este necesară pasta de dinți, iar apa din compoziția salivei reprezintă ingredientul activ. Totodată, această periuță de dinți are o bară semiconductoare de dioxid de titan foto-activat la coada mânerului. Aceasta înseamnă că, atunci când este expusă la o sursă de lumină, fie ea naturală sau artificială, această bară fotosensibilă din titan transformă lumina în ioni încărcați negativ (electroni) cât timp saliva este prezentă.

 

Intră aici pentru mai multe detalii

 

Practic, la capătul mânerului periuței ionice este montat un minipanou solar care transmite electronii prin bara semiconductoare către perii periuței, asigurând astfel generarea ionilor chiar și atunci când gura este închisa în timpul periajului. În momentul în care se amestecă cu apa, electronii atrag ioni pozitivi (hidrogen) din placa dentară acidă de pe dinți, funcționând asemeni unui magnet pentru bacterii.

 

Firmele care distribuie și comercializează periuțele de dinți Soladey susțin că aceasta reduce cariile, deoarece diminuează numărul bacteriilor care determină apariția cariilor, acționând și împotriva sângerării gingiilor.

 

Soladey Ion5 la emag.ro

 

Deși a fost inventată acum 15 ani, această periuță de dinți a început să fie comercializată pe plan mondial abia acum câțiva ani, după ce a trecut printr-o serie de teste și experimente. De curând, modelul Soladey Ion5 a fost adus și în România, putând fi găsit la un preț de 189 lei. Pe site-ul YourYuckyMouth.com acest produs se găsește la prețul de 39,95 dolari SUA, sumă echivalentă cu aproximativ 195 lei.

 

Producătorul susține că, în condițiile unei utilizări corecte, mânerul din oțel inoxidabil, tija de titan și panoul solar ar trebui să dureze toată viața. Producătorul recomandă înlocuirea periodică doar a capătului cu peri.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed