2022 în materie de amenajare – ce ne rezervă acest an?

Dacă 2022 ar putea să fie guvernat de o culoare, aceasta ar fi descrisă printr-o stare de incertitudine cumulată în cei doi ani. Celebrul Pantone vine cu o propunere pentru a ilustra această stare a societății actuale printr-o nuanță discretă de albastru, ușor acaparată de irizații roșu-violet. Încadrată în programul Color of the Year, Very Pery reușește cumva să descrie 2022 în materie de amenajări interioare.

Griuri colorate

Pe lângă nuanța câștigătoare, Pantone vine cu o propunere interesantă a unui portofoliu de griuri colorate în subtonuri de verde sau albastru. Nuanțele insinuează reapropierea de natura care să ne ofere o idee de speranță către noi începuturi pline de viață, dar printr-o trecere lentă. Așa că Guacamole, Olvie Spring, Evergreen Fig sau Bright Skies sunt câteva nuanțe care, cu un strop de creativitate pot fi ușor integrate în amenajarea apartamentului.

Fast Furniture

Pe lângă nuanțele propuse, trendurile în materie de compartimentare vin cu o idee fresh de eficientizare a spațiului pe care îl avem la dispoziție printr-o multifuncționalitate a mobilierului pe care îl alegem. Termenul de Fast Furniture ne va aduce mai aproape de o serie de soluții smart de integrarea tehnologiei în interiorul mobilierului. Camuflajul poate fi împlinit fie prin crearea unor camere secrete, fie prin spații speciale de depozitare. Dacă ai nevoie de idei, poți apela la o firmă de design interior Bucuresti.

Vintage-ul revine

Altă varianta pentru un aer fresh în amenajare pe anul 2022 o va reprezenta integrarea pieselor vintage în spațiile moderne. Sustenabilitatea va deveni cuvântul cheie în materie de design interior care nu numai că va salva copacii, dar va stiliza spațiul de locuința cu un sentiment de ” acasă ” într-o excursie în perioada copilăriei pe care cei mai mulți dintre noi am petrecut-o veseli și entuziasmați în casa bunicilor noștri.

Poți “cotrobăi” chiar prin casele lor pentru astfel de obiecte de preț, pe care ulterior le poți transforma în proiecte DYI. Sau poți opta pentru târguri de piese vintage unde poți avea norocul de a găsi piese deja restaurate, gata de integrat în ideea generală a amenajării apartamentului tău.

Forme fluide

Apropierea de natura adoptată de majoritatea designerilor de interior va fi reprezentată și de alegerea unor forme fluide și neregulate precum lămpi sau canapele asimetrice.Tocmai pentru a armoniza elementele asimetrice într-o atmosfera naturală și curgătoare vizual.

2022 în materie de amenajare – ce ne va rezerva acest an? O serie de elemente și nuanțe pământii care să ne încline către speranța unor noi începuturi pline de viață, într-un ritm lent și discret prin reapropierea de natură. Toate aceste tendințe pot fi observate cel mai des în stilul de amenajare camera de hotel.

În concluzie, 2022 este plin de surprize și te face să te reinventezi ca stil. Locuința ta merită să arate cât mai bine pentru că te va face și pe tine să ai o stare de spirit pozitivă. Trendurile descrise mai sus sunt doar câteva idei de inspirație care să te facă să reamenajezi spațiul propriu, astfel încât să îl readuci lumina a ceea ce 2022 sugerează în materie de amenajări interioare. În fond, decizia de amenajare tot ție îți aparține.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed