AcasăGeneral7 motive să plătești online cu cardul când achiziționezi servicii online

7 motive să plătești online cu cardul când achiziționezi servicii online

Cu mai mult de 4 din 5 gospodării din România conectate la internet și cu un apetit tot mai mare al românilor de toate vârstele pentru accesarea serviciilor online, țara noastră se dezvoltă din ce în ce mai mult în plan digital.

Fiecare nou raport cu privire la numărul de români online, conexiuni de internet fix sau mobil, acoperire date mobile, timp petrecut online, descărcări aplicații, vânzări gadgeturi cu acces online, plăți online sau acces la internet de pe dispozitive mobile indică avansuri față de perioadele anterioare.

Totuși, în ceea ce privește utilizarea cardurilor bancare pentru plăți la comercianți, România are de recuperat față de țările mai dezvoltate din Uniunea Europeană. Chiar dacă plățile cu cardul la POS și online sunt astăzi gratuite, iar cele mai multe servicii bancare au devenit foarte ieftine sau chiar absolut fără costuri, un număr foarte mare de români încă preferă plățile cu numerar.

Cantitatea de bani cash aflați în circulație va scădea tot mai mult, conform estimărilor, existând bănci în România care au dat tonul schimbării, renunțând chiar la tranzacții cu numerar în tot mai multe agenții. Banii sunt acceptați însă în continuare la aparate multifuncționale, inclusiv în acele unități.

Fel de fel de servicii pot fi acum achiziționate simplu și rapid, direct de pe internet. Ne referim atât la servicii online, cât și la servicii offline.

În prima categorie, avem servicii de banking și trading online, achiziții de aplicații de divertisment sau profesionale (precum și achiziții de servicii suplimentare în unele aplicații gratuite), servicii de tip antivirus, licențe, servicii pentru promovare afaceri etc.

O altă zonă în care se efectuează o mulțime de tranzacții online este cea a jocurilor de noroc. Începând din 2015, România beneficiază de o piață de gambling foarte bine reglementată, astfel că, în prezent, avem peste 30 de operatori licențiați ONJN, care pun la dispoziția clienților cele mai populare jocuri de cazino – video sloturi, ruletă, blackjack, baccarat, bingo, table și, desigur, poker online.

La partea de servicii offline ce pot fi achiziționate de pe internet, ne putem referi în primul rând la servicii de turism (cazare și transport), dar și la bilete și abonamente evenimente (festivaluri, concerte, teatru, cinema), precum și servicii prestate de diverși operatori offline – de la spălare de covoare, la service-uri auto.

7 motive pentru care merită să plătești online cu cardul

1. Este la îndemână, simplu și rapid

Poți avea datele cardului salvate undeva la îndemână, poate folosești chiar un card virtual. Este simplu, rapid, plăcut, fără complicații. Validezi partea de securitate și gata, ai plătit online!

2. Ai acces imediat la serviciile achiziționate

Nu mai aștepți să vină prin curier jocul pentru PC, îl descarci direct online și te bucuri de distracție imediat. Orice serviciu online ai alege, plata se confirmă instant. Dacă, în schimb, alegi să plătești prin transfer bancar, ar putea dura ore sau chiar zile pentru a finaliza procesul.

3. Poți salva cardul în anumite aplicații, pentru plăți ulterioare rapide

Multe aplicații îți permit chiar să salvezi datele cardurilor, pentru folosire ulterioară în siguranță, și mai simplu! Poți folosi programe precum Google Pay, dar multe aplicații precum cele de shopping online sau streaming online îți permit de asemenea salvarea cardurilor pentru plăți viitoare.

4. Ai un grad foarte ridicat de siguranță a tranzacțiilor

Nu trebuie să te îngrijorezi: dacă respecți normele simple de securitate, totul va fi bine. Tranzacțiile online cu cardul sunt foarte sigure, dacă le efectuezi corespunzător.

5. Poți avea parte de avantaje suplimentare

Unii comercianți sau / și băncile ori chiar operatorii de carduri, prin colaborări comerciale între branduri, pot oferi avantaje suplimentare la plata online cu cardul de debit sau credit. Poate fi vorba despre reduceri, cadouri sau cashback.

6. Poți participa la unele campanii promoționale

Foarte des sunt derulate campanii promoționale pentru încurajarea plăților cu cardul. Anumite campanii pun accentul tocmai pe plățile online.

7. Eviți costuri suplimentare cu plata prin alte metode

Tot mai multe magazine online oferă mecanisme de livrare gratuită la comenzile cu plată online. Eviți costurile pentru plată ramburs sau pentru alte tipuri de plăți.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.