Centrele comerciale au indici in scadere. Carrefour ramane lider

El este urmat, ca si la editia anterioara a studiului, de Metro. Schimbarile incep sa apara o data cu locul trei unde se afla acum Real (39,4), brand care a detronat Kaufland (38,4). Acesta din urma ocupa cea de-a patra pozitie ºi inregistreazã un indice in crestere de 24,6 la 38,4.

Cresteri importante, de trei locuri sau mai mult, inregistreaza brandurile locale Fidelio si Iulius Mall, dar si Profi. Cresteri usoare in clasament mai inregistreaza Penny XXL si Praktiker. Daca, in planul vizibilitatii pentru majoritatea brandurilor sunt consemnate cresteri, pe ceilalti indicatori raportul inregistreaza preponderent scaderi. Un exemplu, in acest sens, este indicele ProportionRate, cel care evalueaza raportul calitate-pret. In ciuda faptului cã brandurile din Top 5 se mentin pe aceleasi pozitii, indicii inregistraþi de acestea sunt vizibil diminuati. De exemplu, dacã brandul Carrefour, aflat pe primul loc, a obtinut un indice de 38,5 la primul val, in cel de-al doilea val al studiului, acesta consemneazã o scãdere panã la 19,2.

In ceea ce priveste SatisfactionRate, pe primul loc se afla in continuare Carrefour (21,0), urmat insa de Kaufland (10,9) si Real (10,7). Cora, care la prima editie a studiului se afla pe locul doi, ocupa acum cea de-a patra pozitie, cu un indice in scadere de la 9,42 la 0,7. Claudiu Popa, director general Smart Corporation, spune ca evolutia indicilor brandrate intre valul I si valul II poate fi usor asimilata curselor de Formula 1. “Astfel, daca privim pilotii ca fiind brandurile si constructorii ca fiind grupurile care le detin, observam cum “pilotii” se devanseaza unii pe altii in clasament, dar toate aceste miscari au ca si cauze strategiile de cursa impuse de “constructori”; astfel nu de putine ori un brand “tine spatele” altuia, protejandu-i acestuia pozitia fruntasa. Interesante pentru viitor ar fi miscarile strategice ale “constructorilor” in a introduce noi “piloti” in cursa”, a explicat acesta.
 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed