Cinci pompieri au fost luaţi OSTATICI într-o locuinţă din SUA

„S-a ajuns în punctul în care am considerat că vieţile (pompierilor) sunt în pericol imediat”, a declarat miercuri seară purtătorul de cuvânt al poliţiei din districtul Gwinnett, Georgia, Ed Ritter. „Echipa SWAT a luat decizia de a intra şi a neutraliza situaţia”.

 

Toţi cei patru pompieri ai districtului Gwinnett care fuseseră luaţi ostatici au suferit răni „superficiale” după ce autorităţie au folosit explozibili „pentru a distrage atenţia suspectului cu scopul de a intra în casă şi a rezolva problema”, a explicat Ritter. Rănile acestora au fost rezultatul explozilor, nu ale focurilor de armă, iar toţi patru vor fi externaţi probabil în cursul dimineţii.

 

Un poliţist a fost împuşcat în incident, fără ca viaţa sa să fie în pericol, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, relatează postul CNN pe site-ul de Internet.

 

Luarea de ostatici a început în jurul orei locale 15:40, miercuri, când pompierii s-au deplasat la o reşedinţă din Suwanee, Georgia, „pentru un anumit tip de urgenţă medicală”, a declarat Ritter. Patru ore mai târziu, acesta a transmis că autorităţile nu ştiau încă dacă apelul a fost pentru un „infarct fals” sau atacatorul chiar suferea de o afecţiune medicală.

 

Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri, Thomas Rutledge, a declarat că pompierii în cauză erau pregătiţi şi ca paramedici.

 

Vecinii au declarat că cinci pompieri au intrat în casă – o clădire cu două etaje – cu o targă, iar apoi un singur pompier a fugit afară după o jumătate de oră. Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri a explicat ulterior că acesta a fost eliberat pentru a putea muta maşina pompierilor din faţa casei.

 

După luarea pompierilor ostatici, atacatorul a început să facă cereri cu privire la casa în care se aflau, ce fusese confiscată şi urma să fie pusă în vânzare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed