Efectul Ebola: Bolnavii fug din spitale

Dezvăluirile au fost făcute de un medic britanic, care se află în Sierra Leone împreună cu o echipă, pentru a ajuta la întărirea sistemului sanitar din capitala Freetown. Din cauza reacției localnicilor, președintele țării, Ernest Bai Koroma, a ordonat mobilizarea a sute de soldaţi în centrele anti-Ebola, pentru a împiedica familiile bolnavilor să-i ia acasă fără avizul medicilor. Potrivit Daily Mail, medicul Oliver Johnson şi echipa sa au refuzat să părăsească ţara, atunci când s-a declanşat epidemia, declarând că vor să facă tot ceea ce le stă în putinţă pentru a ajuta.

 

„Suntem conştienţi de riscurile la care ne expunem şi că trebuie să fim foarte atenţi. Cu toate acestea, ştim că dacă purtăm echipamentul de protecţie aşa cum trebuie, vom fi OK. Însă acest lucru nu lasă loc de eroare, precum o zgârietură accidentală pe faţă sau să uităm să ne spălăm pe mâini. Pe măsură ce ne obişnuim cu asta, începem să ne relaxăm”, a declarat Johnson.

 

Medicul a mai vorbit despre temerile pe care le au locuitorii din Sierra Leone, cu privire la febra hemoragică Ebola. Anii de război civili i-au făcut pe aceştia să vadă epidemia cu scepticism şi să creadă că nu este altceva decât o conspiraţie guvernamentală. Unii dintre ei chiar au încercat să fugă din spitale.

 

„Ebola este o boală nouă în Sierra Leone şi atunci când primul caz a apărut, mulţi oameni au crezut că ar putea fi o conspiraţie guvernamentală, pentru a slăbi puterea anumitor triburi, să fure organe sau să ia bani de la donatori din afara ţării. Toate acestea se leagă şi de scepticismul faţă de medicina occidentală şi tradiţiile şi practicile tradiţionale. Rudele nu văd ce se întâmplă cu pacienţii atunci când aceştia sunt izolaţi, astfel că unii dintre ei s-au temut că pacienţii sunt luaţi pentru a fi ucişi de medici. Ei nu văd condiţiile bune şi grija pe care o primesc pacienţii. Din această cauză, unii pacienţi s-au opus izolării şi au încercat să fugă, ori familiile lor au încercat să-i scoată din spital”, a mai povestit Johnson.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed