CARACAL: Acuzații de cămătărie și proxenetism. A păzit casa groazei

Explodează pur și simplu cazul Caracal. Sunt acuzații extrem de grave de cămătărie și proxenetism la adresa unui polițist. Cei de la DIICOT au intrat pe fir și au deschis anchetă. Omul legii a fost destituit din funcție. Este vorba despre un polițist care a păzit casa lui Gheorghe Dincă în primele zile de la izbucnirea tragediei Caracal.

 

Un poliţist din Caracal, care lucra la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, a fost destituit pentru abateri disciplinare, după finalizarea cercetării prealabile declanşate ca urmare a apariţiei unor informaţii că ar putea fi implicat într-un dosar penal, locuinţa agentului fiind vizată în luna aprilie de percheziţii într-o cauză de cămătărie şi proxenetism instrumentată de DIICOT.

 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a anunţat că au fost parcurse procedurile legale privind destituirea agentului de poliţie şi propunerea a fost făcută de Consiliul de Disciplină.

 

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârşirea abaterii disciplinare de ‘comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei’ (…). Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliţie în cauză, cercetare declanşată în urma apariţiei a unor informaţii cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal”, a precizat miercuri Alexandra Dicu.

 

Articolul integral pe CAPITAL

 

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed