Se apropie sfârșitul? Masivul BUCEGI se umple de case de vacanță, pensiuni, hoteluri și drumuri

S-a dat undă verde pentru construcţii în zona înaltă a mulţilor Bucegi. Un investitor a obţinut deja autorizaţie de construcţie pentru prima casă de vacanţă şi drumul de acces aferent, informează site-ul știrileprotv.ro

Totul se întâmplă după ce autorităţile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă.

 

În vreme ce loturile de teren din zonă, scoase la vânzare pe internet, stârnesc tot mai mult interes, activiştii de mediu spun că muntele va fi astfel distrus.

 

Utilaje de mare tonaj vor urca tot mai des pe platoul Bucegilor. Autorităţile din Dâmboviţa au dat liber la construit în zona de dezvolvare durabilă a parcului natural şi se lucrează deja la drumul care va merge spre prima casă de vancata.

 

Prima casă de vacanţă care urmează să apară pe platoul Bucegilor va avea apă adusă cu cisterna de la poalele muntelui, energie electrică produsă de panouri fotovoltaice şi fosă septică.

 

Planul urbanistic aprobat de Consiliul Local Moroieni este, însă, unul ambiţios. Potrivit documentului, în zonă, pe o suprafaţă de 10 hectare, vor fi ridicate mai multe imobile, iar primarul susţine că ar fi vorba şi de hoteluri şi pensiuni.

 

Complexul imobiliar este prevăzut cu locuri de parcare, câteva piscine, terenuri de sport şi heliport.

 

Terenul pe care urmează să se construiască se vinde deja pe internet, cu 19 euro metrul pătrat. Primarul din Moroieni susţine că sunt mai mulţi investitori care vor să vină în zonă.

 

Articolul integral pe știrileprotv.ro

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed