E clar! Vom avea 10.000 de infectați în scurt timp

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a anunțat ce urmează să se întâmple în România cât de curând. România își va număra bolnavii de coronavirus cu miile, pe zi, iar numărul total al acestora va ajunge la peste 10.000 de persoane.

 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că, în decurs de două-trei săptămâni sau chiar mai devreme, România va ajunge să înregistreze zilnic „cel puţin” 1.000 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus.

 

„Dacă ai un număr foarte mare de cazuri în decurs de câteva zile şi ai multe cazuri complicate este mai greu să le tratezi şi pacienţii sunt chiar în pericol vital. Acum discutăm despre sute de cazuri noi pe zi. Ieri am avut peste 200, azi am avut aproape 150 de cazuri noi sau aproape 140 de cazuri noi. Rămâne să vedem numărul de cazuri noi care va fi corelat, pe măsură ce va creşte capacitatea de diagnostic, va creşte. Practic, cu cât putem să testăm mai mult persoane simptomatice din rândul personalului medical sau din rândul altor categorii de persoane, atunci, cu siguranţă, şi numărul de cazuri pozitive va creşte. Nu ştiu dacă este cel mai relevant număr numărul de cazuri noi, ci proporţia persoanelor vârstnice şi persoanelor care au boli cronice din rândul acestor cazuri noi, pentru că ele sunt cel mai la risc şi este foarte probabil să fie spitalizate inclusiv în secţiile de terapie intensivă. (…) Probabil că, în decurs de două-trei săptămâni sau poate chiar mai repede, o să schimbăm prefixul şi vom ajunge la cel puţin o mie de cazuri pe zi”, a afirmat Rafila.

 

Articolul integral pe CAPITAL

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed